Το τσιπ Dimensity 2000 της Mediatek μπορεί να έχει καταρρίψει το ρεκόρ αναφοράς AnTuTu

Το τσιπ Dimensity 2000 της Mediatek μπορεί να έχει καταρρίψει το ρεκόρ αναφοράς AnTuTu

Τα chipsets της MediaTek τα πηγαίνουν πρόσφατα πολύ καλά στην κατηγορία smartphone μεσαίας κατηγορίας, ενώ στην υψηλότερη κατηγορία κυριαρχεί συνήθως η Qualcomm. Ωστόσο, ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής chipset φαίνεται να στοχεύει στην κορυφαία ναυαρχίδα με το επερχόμενο τσιπ Dimensity 2000 5G. Ο κορυφαίος επεξεργαστής της MediaTek έκανε τώρα την πρώτη του διαδικτυακή εμφάνιση στα benchmarks του AnTuTu, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το τσιπ για κινητά κατάφερε να φτάσει στο απίστευτο 1 εκατομμύριο και πλέον πόντους στη δοκιμή — η πρώτη για ένα τηλέφωνο Android.

Τώρα, πριν βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, υπάρχουν μερικά πράγματα που αξίζει να σημειωθούν. Πρώτον, ας είναι ξεκάθαρο ότι το AnTuTu δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα τη βαθμολογία, αλλά η αναφορά προέρχεται από μερικούς δημοφιλείς tipster, συμπεριλαμβανομένου του Ice Universe, γεγονός που το κάνει κάπως αξιόπιστο.

Δεύτερον, υπάρχουν τρόποι για να παίξετε το σημείο αναφοράς για να επιτύχετε ασυνήθιστα υψηλές βαθμολογίες, επομένως, εάν δεν δοκιμαστεί και επιβεβαιωθεί μια επίσημη έκδοση στο διαδίκτυο, όλα αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να είναι απολύτως αξιόπιστα. Και πάνω από όλα, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτό το μοντέλο, το MT6983, είναι όντως το chipset Dimensity 2000. Τέλος, ενώ τα σημεία αναφοράς μπορούν να είναι ένα χρήσιμο πλαίσιο αναφοράς, αυτό που έχει σημασία είναι η απόδοση στην πραγματική ζωή. Για αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία. 

Εάν η βαθμολογία είναι θεμιτή, ωστόσο, αυτό θα είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα, καθώς το μόνο τηλέφωνο Android που πλησιάζει ακόμη και αυτό είναι το Red Magic 6 με έναν Snapdragon 888 με βαθμολογία 858.734. 

Το άλλο βασικό σημείο εδώ είναι ότι το chipset τρέχει σε ένα τηλέφωνο Vivo, κάτι που φαίνεται από τον αριθμό μοντέλου “V2184” πάνω από τη βαθμολογία. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η σειρά τηλεφώνων Vivo X80, τα οποία είναι συνήθως ναυαρχίδες.  

Η MediaTek έχει ήδη διαφημίσει το νέο chipset Dimensity στα επίσημα κανάλια της, αλλά υπάρχουν ελάχιστες επιπλέον πληροφορίες για αυτό εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για επεξεργαστή 4 nm. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες διαρροές, το  Dimensity 2000 υποτίθεται ότι θα περιλαμβάνει έναν πυρήνα Cortex-X2 στο 3,0 GHz, τρεις Cortex-A710 πυρήνες και τέσσερα A510, παρόμοια με Snapdragon 898.Qualcomm  

Δεν υπάρχουν ημερομηνίες ακόμη για την κυκλοφορία του Dimensity 2000 , αλλά ο προκάτοχός του, το Dimensity 1200, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2021, οπότε αν ακολουθήσουμε το ετήσιο πρόγραμμα ανανέωσης του κύκλου, θα μπορούσε να απέχει μερικούς μήνες. Από την άλλη πλευρά, η Qualcomm είναι στα πρόθυρα να ανακοινώσει το Snapdragon 898 στο Qualcomm Snapdragon Tech Summit που θα διεξαχθεί μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου 2021, επομένως αναμένουμε ότι η MediaTek θα κάνει επίσης την κίνηση της εκείνη την εποχή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *