Η τελευταία έκδοση beta της Apple διορθώνει τη σύγχυση στη λειτουργία μακροεντολών για το iPhone 13 Pro

Η τελευταία έκδοση beta της Apple διορθώνει τη σύγχυση στη λειτουργία μακροεντολών για το iPhone 13 Pro

Η τελευταία έκδοση beta iOS 15.2 της Apple κάνει τη λειτουργία μακροεντολής του iPhone 13 Pro απλή, προσθέτοντας ένα κουμπί που σας επιτρέπει να την ενεργοποιείτε και να την απενεργοποιείτε . Το εικονίδιο, που μοιάζει με ένα μικρό λουλούδι, αναδύεται κάθε φορά που βρίσκεστε αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο για να τραβήξετε μια φωτογραφία μακροεντολής και σας επιτρέπει εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της λειτουργίας Auto Macro χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στις ρυθμίσεις.

Ένα βίντεο από το ZolloTech δείχνει πώς λειτουργεί αυτή τη στιγμή η λειτουργία στο iOS 15.2 beta 2: εάν έχετε απενεργοποιήσει την Αυτόματη Μακροεντολή, το κουμπί θα εμφανιστεί όταν πλησιάσετε κάτι. Πατώντας φαίνεται ότι ουσιαστικά ενεργοποιείται ξανά η Αυτόματη Μακροεντολή και το τηλέφωνό σας θα μεταβεί σε λειτουργία μακροεντολής. Πατώντας ξανά το κουμπί απενεργοποιείται η Αυτόματη Μακροεντολή και επιστρέφετε στην κανονική κάμερα.

Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 13, ορισμένοι αναθεωρητές είπαν ότι η αυτόματη μετάβαση στη λειτουργία μακροεντολής μπορεί να είναι ενοχλητική, καθώς το τηλέφωνο άλλαζε φακούς χωρίς να δείχνει ότι η αλλαγή είχε συμβεί στο UI (η ένδειξη του φακού δεν αλλάζει από 1x σε 0,5x καθώς κανονικά θα). Η Apple το διόρθωσε εισάγοντας μια εναλλαγή (Ρυθμίσεις > Κάμερα > Αυτόματη μακροεντολή) που σας επέτρεπε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εναλλαγή, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα λίγο περίπλοκα. Απλώς η εναλλαγή στην εξαιρετικά ευρεία κάμερα και το να πλησιάσετε το θέμα σας θα σας φέρει διαφορετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία macro — για να αναπαραχθεί πλήρως το εφέ μακροεντολής, θα πρέπει επίσης να κάνετε χειροκίνητη μεγέθυνση σε 0,9x.

Η αλλαγή στην έκδοση 15.2 beta 2 κάνει τα πράγματα απλά. Εάν δεν θέλετε να το σκεφτείτε, μπορείτε να αφήσετε ενεργοποιημένη την Αυτόματη Μακροεντολή και το iPhone 13 Pro θα τραβήξει μια φωτογραφία μακροεντολής εάν είστε αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο. Εάν προτιμάτε καλύτερο έλεγχο ή βρίσκετε ότι ο διακόπτης ενοχλεί, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη Μακροεντολή, αλλά εξακολουθείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στη λειτουργία, εάν τη θέλετε μέσω του κουμπιού που θα εμφανιστεί όταν το τηλέφωνο νομίζει ότι προσπαθείτε να κάνετε μακρο εικόνα.

Αν και μάλλον έτσι θα έπρεπε να λειτουργούσε το σύστημα από την αρχή, είναι καλό να δούμε ότι τελικά φτάνει στα τηλέφωνα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η επιδιόρθωση θα παραμείνει ίδια μέσω της διαδικασίας beta και θα αποτελέσει μέρος της τελικής έκδοσης 15.2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *