Εδώ είναι τι ανακοίνωσε η Intel  κατά την ετήσια εκδήλωση υπερυπολογιστών

Εδώ είναι τι ανακοίνωσε η Intel κατά την ετήσια εκδήλωση υπερυπολογιστών

Στην ετήσια εκδήλωση υπερυπολογιστών,η Intel ανακοίνωσε ότι οι επεξεργαστές της επόμενης γενιάς Xeon, με κωδική ονομασία  Sapphire Rapids,θα διαθέτει 64GB μνήμης HBM2e. Επιπλέον, οι επερχόμενες GPU, με την κωδική ονομασία Ponte Vecchio, θα διαθέτουν 408 MB μνήμης cache L2. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών για να φέρει στην αγορά συστήματα OEM τόσο με την Sapphire Rapids όσο και με την Ponte Vecchio.

Intel Sapphire Rapids

Η Intel αποκάλυψε επίσης ότι ο κορυφαίος υπερυπολογιστής της, ο Aurora, θα διαθέτει 54.000 GPU Ponte Vecchio που θα συνδυαστούν με 18.000 επεξεργαστές Sapphire Rapids. Το Aurora είναι ένα έργο που η Intel εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό. Μετά την κατάργηση του Xeon Phi, η Intel αποφάσισε τελικά να χρησιμοποιήσει τους επεξεργαστές Sapphire Rapids για το Aurora.

Κάθε μονάδα του Aurora θα διαθέτει δύο από τους νεότερους επεξεργαστές Sapphire Rapids που θα περιλαμβάνουν τέσσερα πλακίδια υπολογιστών, DDR5, με συνδεσιμότητα PCIe 5.0. Το Aurora θα χρησιμοποιεί επίσης SPR με ενσωματωμένη μνήμη υψηλού εύρους ζώνης (SPR+HBM) με 64 GB HBM2e χρησιμοποιώντας στοίβες 8-Hi.

Intel Sapphire Rapids

Το Sapphire Rapids βασίζεται στην αρχιτεκτονική Golden Cove που είναι χαραγμένη στη διαδικασία Intel 7. Οι επεξεργαστές υποστηρίζουν AMX, Advanced Matrix Extensions, που στοχεύουν στη βελτίωση της απόδοσης σε φόρτους εργασίας εκπαίδευσης και συμπερασμάτων. Η Intel θα παραδώσει την πρώτη παρτίδα του υλικού στο Εθνικό Εργαστήριο Argonne μέχρι το τέλος του έτους. Η Intel αναμένεται να παραδώσει τις υπόλοιπες μηχανές έως το 2022. Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να αυξήσει την παραγωγή για mainstream χρήση έως το 1ο τρίμηνο του 2022 για ευρύτερη κυκλοφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *