Η Microsoft ανοίγει την πρώτη περιοχή κέντρου δεδομένων ενέργειας 100% χωρίς άνθρακα στη Σουηδία

Η Microsoft ανοίγει την πρώτη περιοχή κέντρου δεδομένων ενέργειας 100% χωρίς άνθρακα στη Σουηδία

H Microsoft ολοκλήρωσε τα τελευταία βιώσιμα κέντρα δεδομένων της στην περιοχή της Σουηδίας και σηματοδοτεί την πρώτη “100% ενέργεια χωρίς άνθρακα” με υποστήριξη για λειτουργίες μηδενικών αποβλήτων στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Τα νέα κέντρα δεδομένων έχουν παρουσία σε Gävle, Sandviken και Staffanstorp και είναι πλέον ανοιχτά σε πελάτες που θέλουν να αξιοποιήσουν τις λύσεις Microsoft Azure και Microsoft 365 ενώ επεκτείνουν επίσης την επένδυση της εταιρείας στην περιοχή ύψους 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερες από 20 συνεργασίες με τοπικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από τη Microsoft:

Η περιοχή του κέντρου δεδομένων της Microsoft στη Σουηδία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, να επιτύχει μηδενική πιστοποίηση αποβλήτων και να λειτουργεί με ενέργεια 100% χωρίς άνθρακα. Η περιοχή του κέντρου δεδομένων της Microsoft στη Σουηδία θα τροφοδοτείται από ενέργεια 100% χωρίς άνθρακα με 24/7 ωριαία αντιστοίχιση ενέργειας με τον συνεργάτη Vattenfall. Για να υποστηρίξει τις δραστηριότητές της, η Microsoft έχει υπογράψει συμφωνίες για νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τις BP, Enlight Renewable Energy, European Energy, NTR, Prime Capital και wpd. Επιπλέον, η Σουηδία είναι η πρώτη περιοχή κέντρου δεδομένων της Microsoft της οποίας οι εφεδρικές γεννήτριες θα λειτουργούν με Preem Evolution Diesel Plus, το πρώτο σκανδιναβικό καύσιμο στον κόσμο με οικολογική σήμανση, το οποίο περιέχει τουλάχιστον 50% ανανεώσιμες πρώτες ύλες και σχεδόν ισοδύναμη μείωση των καθαρών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με τυπικά μείγματα ορυκτών ντίζελ.

Η ανακοίνωση του κέντρου δεδομένων της Microsoft στη Σουηδία ακολουθεί μια σειρά από επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων που η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σε διάφορες διεθνείς περιοχές τον τελευταίο καιρό.

Μόνο τον Φεβρουάριο η Microsoft ανακοίνωσε κέντρα δεδομένων σε νέες περιοχές στην Ισπανία, την Πολωνία, τη Νέα Ζηλανδία, την Κίνα και εγχώρια στην Αριζόνα.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, η Σουηδία σηματοδοτεί την πρώτη ενεργειακή προσπάθεια 100% χωρίς άνθρακα από την πρώτη μέρα, ενώ η Microsoft θα ήθελε να επιτύχει και τις υπόλοιπες παρόμοιες φιλικές προς την ηχώ στόχους εντός της επόμενης δεκαετίας περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *