Η Amazon λέει ότι θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 19 Ιανουαρίου

Η Amazon λέει ότι θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 19 Ιανουαρίου

Η Amazon κλιμάκωσε τον αγώνα της με τη Visa: Από τις 19 Ιανουαρίου 2022, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενημέρωσε τους πελάτες της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα email σχετικά με την αλλαγή, κατηγορώντας τις υψηλές χρεώσεις της Visa για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες. Οι αγοραστές μπορούν τουλάχιστον να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες Visa καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών, αλλά μετά από αυτό, θα πρέπει να αλλάξουν σε χρεωστική κάρτα Visa ή άλλη πιστωτική κάρτα όπως Mastercard ή AMEX.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon ανέφερε σε δήλωση:

“Το κόστος αποδοχής πληρωμών με κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες τιμές για τους πελάτες. Αυτά τα κόστη θα πρέπει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά αντίθετα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά Ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου υψηλού κόστους πληρωμών της Visa, λυπούμαστε που η Amazon.co.uk δεν θα δέχεται πλέον πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19 Ιανουαρίου 2022. Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλες τις χρεωστικές κάρτες (συμπεριλαμβανομένων χρεωστικές κάρτες Visa) και άλλες πιστωτικές κάρτες εκτός Visa για αγορές στο Amazon.co.uk. Με το ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο πληρωμών σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε εκ μέρους των πελατών για να προσθέτουμε και να προωθούμε ταχύτερες, φθηνότερες και πιο περιεκτικές πληρωμές επιλογές στα καταστήματά μας σε όλο τον κόσμο.”

Εν τω μεταξύ, ένας εκπρόσωπος της Visa δήλωσε ότι η εταιρεία είναι απογοητευμένη που «η Amazon απειλεί να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών στο μέλλον». Πρόσθεσαν: «Όταν οι επιλογές των καταναλωτών είναι περιορισμένες, κανείς δεν κερδίζει». Είπαν επίσης ότι η Visa εργάζεται για μια επίλυση με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε οι κάτοχοι καρτών να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στον ιστότοπο “χωρίς περιορισμούς που επιβάλλονται από την Amazon, έρχεται ο Ιανουάριος του 2022”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon έχει πολύ καλύτερη σχέση με άλλους παρόχους πιστωτικών καρτών. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει επί του παρόντος συνεργασία με τη Mastercard για καταναλωτικές πιστωτικές κάρτες και με την AMEX για επαγγελματικές κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εταιρείες μπορεί να εμπλέκονται σε δημόσιο πόλεμο σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν καλύτερους όρους η μία από την άλλη. Η Amazon άσκησε πίεση στην επωνυμία της πιστωτικής κάρτας τους τελευταίους μήνες και άρχισε να επιβάλλει προσαύξηση 0,5% στις αγορές πιστωτικών καρτών Visa στον ιστότοπό της στη Σιγκαπούρη στις 15 Σεπτεμβρίου. Ενάμιση μήνα μετά από αυτό, η Amazon άρχισε επίσης να επιβάλλει επιπλέον χρέωση στις συναλλαγές Visa στην Αυστραλία. Και στις δύο περιπτώσεις, η εταιρεία πρόσφερε στους πελάτες μια δωροκάρτα (20 AU$ και 30 SG$) για να προσθέσουν μια εναλλακτική μέθοδο πληρωμής που δεν είναι πιστωτική κάρτα Visa.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *