Η Meta καθυστερεί την πλήρη κρυπτογράφηση μηνυμάτων Facebook και Instagram έως το 2023

Η Meta καθυστερεί την πλήρη κρυπτογράφηση μηνυμάτων Facebook και Instagram έως το 2023

Η ώθηση της Meta για μια πιο ιδιωτική εμπειρία θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι ήλπιζε αρχικά η εταιρεία. Σύμφωνα με τον Guardian, η επικεφαλής ασφαλείας Αντιγόνη Ντέιβις έγραψε ένα σχόλιο προειδοποιώντας ότι η διάθεση των προεπιλεγμένων κρυπτογραφημένων μηνυμάτων από άκρο σε άκρο στο Facebook Messenger και στο Instagram είχε καθυστερήσει για «κάποια στιγμή το 2023». Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης είχε αρχικά σχεδιάσει η αλλαγή να ολοκληρωθεί το 2022, αλλά ήθελε  επιπλέον χρόνο για να «αποκατασταθεί σωστά», είπε ο Ντέιβις.

Το επιπλέον απόρρητο είναι ήδη ενεργοποιημένο στο WhatsApp, αλλά το Facebook Messenger και το Instagram εξακολουθούν να απαιτούν να ξεκινήσετε μια κρυπτογραφημένη συνομιλία (“Μυστικές συνομιλίες” στο Messenger). Η Meta, στη συνέχεια το Facebook, ξεκίνησε μια ευρύτερη ώθηση προς την κρυπτογράφηση και άλλες λειτουργίες απορρήτου το 2019.

Η καθυστέρηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε άβολο χρονοδιάγραμμα, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η χώρα θεσπίζει νόμο για την ασφάλεια το 2023 που θα απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να αποτρέπουν την κακοποίηση και να προστατεύουν τα παιδιά. Αν και δεν απαιτεί κερκόπορτες κρυπτογράφησης, η σημερινή υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Priti Patel, δεν διστάζει να αντιταχθεί στην προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση – ισχυρίστηκε ότι θα περιόριζε «σοβαρά» την ικανότητα των αρχών επιβολής του νόμου να καταδιώκουν εγκληματίες. Η Meta ενδέχεται να αντιμετωπίσει πίεση να αλλάξει τα σχέδιά της μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νόμος.

Ο Ντέιβις είπε ότι η Meta θα έχει ακόμα τη δύναμη να ανιχνεύει την κατάχρηση μέσω ενός συνδυασμού μη κρυπτογραφημένων πληροφοριών και αναφορών χρηστών. Η καθυστέρηση μπορεί επίσης να προσφέρει χρόνο για να καθησυχάσουν τις κυβερνήσεις και να αποτρέψουν πιθανές συγκρούσεις. Επομένως, η κρυπτογράφηση συνομιλίας δεν απειλείται άμεσα, αλλά το μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο προσθέτει κάποια αβεβαιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *