Η Alphabet σχεδιάζει να αναπτύξει ρομπότ στα γραφεία της για να εκτελούν απλές εργασίες

Η Alphabet σχεδιάζει να αναπτύξει ρομπότ στα γραφεία της για να εκτελούν απλές εργασίες

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, εργάζεται για να φέρει τα Robots να εκτελούν καθημερινές εργασίες στα γραφεία της. Αυτό καθοδηγείται από το X – Alphabet’s Moonshot Factory, μια εξειδικευμένη ομάδα που εστιάζει σε λύσεις για προβλήματα επόμενης γενιάς. Από την έναρξή του το 2010, μερικά από τα αξιοσημείωτα έργα που προέκυψαν από το Moonshot Factory είναι το Google Glass, τα γιγάντια μπαλόνια που προσφέρουν Διαδίκτυο σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου, η βιώσιμη αιολική ενέργεια με χρήση χαρταετών και το Waymo για αυτόνομη μεταφορά.

Robots working at Google

Η ομάδα στο X κατασκευάζει ρομπότ για να μάθει εργασίες γραφείου, όπως το σκούπισμα ενός τραπεζιού, η ταξινόμηση των απορριμμάτων, το άνοιγμα των θυρών και η τακτοποίηση καρεκλών σε αίθουσες συσκέψεων. Αυτό ανοίγει το δρόμο για τα ρομπότ που κινούνται σε περιβάλλον γραφείου κάνοντας απλές ανθρώπινες εργασίες αλλά και συνυπάρχοντας με ανθρώπους. Το μέλλον, όπως οραματίζεται ο X με αυτήν την προσέγγιση, είναι να φέρει τα ρομπότ σε ένα πραγματικό περιβάλλον και να μάθει πώς τα ρομπότ αντιμετωπίζουν τις αλλαγές.

Τα ρομπότ διδάσκονταν σε περιβάλλον γραφείου, το οποίο αρχικά χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις μήνες εκπαίδευσης. Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα στο X έκανε βελτιώσεις για να το μειώσει σε μόλις μία ημέρα με ακρίβεια 90%. Η επιτυχία των ρομπότ σε διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων οφείλεται σε κοινούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε όλες τις δραστηριότητες διασφαλίζοντας ότι δεν απαιτείται επανακωδικοποίηση. Τα ρομπότ θα έρθουν αρχικά στα γραφεία της Alphabet στο Mountain View.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *