Το Lenovo QRD με Snapdragon 8cx Gen 3 και Windows 11 εντοπίστηκε στο Geekbench

Το Lenovo QRD με Snapdragon 8cx Gen 3 και Windows 11 εντοπίστηκε στο Geekbench

Χθες η Qualcomm ανακοίνωσε ότι αλλάζει τα chipset Snapdragon στην ονομασία στυλ «Gen1», ξεκινώντας από τη ναυαρχίδα – η προηγούμενη σειρά 800 έχει μετονομαστεί σε Snapdragon 8 και Gen1 είναι το πρώτο τσιπ που θα βγει (θα το δούμε στις 30 Νοεμβρίου). Αλλά αυτή η αλλαγή επηρεάζει και άλλα τσιπ, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής cx για συσκευές Windows-on-ARM.

Η Lenovo φαίνεται να εργάζεται σε μια τέτοια συσκευή – εδώ είναι ένα αποτέλεσμα Geekbench από το Lenovo QRD με chipset Snapdragon 8cx Gen 3.

Το αρχικό Snapdragon 8cx ανακοινώθηκε στα τέλη του 2018 και βασίστηκε στον Snapdragon 855. Στη συνέχεια, το Snapdragon 8cx Gen 2 έφτασε πέρυσι, μια περαιτέρω προσαρμογή του σχεδιασμού (η γραμμή cx χρησιμοποιούσε ήδη την ονομασία “Gen”, αν και με ένας χώρος).

Δεν γνωρίζουμε πολλά για το σχέδιο Gen 3 ή το QRD. Γνωρίζουμε ότι τρέχει τα Windows 11, αλλά θα μπορούσε να είναι είτε tablet είτε φορητός υπολογιστής –μια συνέχεια του Lenovo IdeaPad 5G ίσως, ενός φορητού υπολογιστή με  Windows 10 από τον Ιανουάριο που χρησιμοποιούσε το αρχικό τσιπ 8cx για να προσφέρει συνεχή σύνδεση 5G και σχεδιασμός χωρίς ανεμιστήρα. Και δεν χρειάζεται να σας πούμε γιατί κατασκευαστές όπως η Lenovo μπορεί να ενδιαφέρονται για έναν φορητό υπολογιστή με ARM χωρίς ανεμιστήρα, σωστά;

Γνωρίζουμε επίσης ότι η βαθμολογία 5.000+ στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων είναι σχεδόν διπλάσια από ό,τι βλέπαμε από τα πρώτα σημεία αναφοράς τηλεφώνου Snapdragon 8 Gen1. Το αποτέλεσμα ενός πυρήνα είναι βασικά το ίδιο, υποδηλώνοντας ότι το 8cx Gen 3 χρησιμοποιεί τους ίδιους πυρήνες Cortex-X2, αλλά ίσως χρησιμοποιεί διπλάσιους κύριους και μεγάλους πυρήνες, αφήνοντας τους μικρούς (το συνολικό πλήθος εξακολουθεί να αναφέρεται ως 8) .

Επίσης, το tablet-ή-laptop QRD μάλλον έχει καλύτερη ψύξη από τα τηλέφωνα, ακόμα κι αν δεν έχει ανεμιστήρα. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι οι συγκρίσεις συγκριτικής αξιολόγησης μεταξύ πλατφορμών (Windows-Android σε αυτήν την περίπτωση) δεν είναι ιδιαίτερα ακριβείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *