Η Tesla απαιτεί από τους ελεγκτές Full Self Driving να επιτρέπουν τη συλλογή βίντεο σε περίπτωση σύγκρουσης

Η Tesla απαιτεί από τους ελεγκτές Full Self Driving να επιτρέπουν τη συλλογή βίντεο σε περίπτωση σύγκρουσης

Με την πιο πρόσφατη έκδοση FSD (“TeslaFull Self-Driving”) της, ζητά από τους οδηγούς να συναινέσουν στο να της επιτρέψουν να συλλέγει βίντεο που τραβήχτηκαν από τις εξωτερικές και εσωτερικές κάμερες ενός αυτοκινήτου σε περίπτωση που ατυχήματος ή «σοβαρού κινδύνου για την ασφάλεια». Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η Tesla θα επισυνάψει βίντεο σε συγκεκριμένο όχημα και οδηγό.

Η Tesla έχει συγκεντρώσει βίντεο ως μέρος του FSD στο παρελθόν, αλλά χρησιμοποιήθηκε μόνο για την εκπαίδευση και τη βελτίωση των συστημάτων αυτοοδήγησης AI. Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, ωστόσο, η Tesla θα μπορεί πλέον να συσχετίζει βίντεο με συγκεκριμένα οχήματα. «Ενεργοποιώντας το FSD Beta, συναινώ στη συλλογή δεδομένων εικόνας που σχετίζονται με το VIN από την Tesla από τις εξωτερικές κάμερες του οχήματος και την κάμερα καμπίνας σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου για την ασφάλεια ή ενός συμβάντος ασφάλειας όπως μια σύγκρουση», αναφέρεται στη συμφωνία. 

H Tesla θέλει να διασφαλίσει ότι έχει στοιχεία σε περίπτωση που το σύστημα FSD της ενοχοποιηθεί για ατύχημα. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον ταχύτερο εντοπισμό και επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Το FSD 10.3 κυκλοφόρησε ευρύτερα από τις προηγούμενες εκδόσεις beta, αλλά αποσύρθηκε γρήγορα λόγω προβλημάτων όπως οι αδικαιολόγητες προειδοποιήσεις εμπρός σύγκρουσης, το απροσδόκητο αυτόματο φρενάρισμα και άλλα. Εκείνη την εποχή, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter ότι τέτοια ζητήματα είναι «αναμενόμενα με το λογισμικό beta», προσθέτοντας ότι «είναι αδύνατο να δοκιμαστούν όλες οι διαμορφώσεις υλικού σε όλες τις συνθήκες με εσωτερικό QA, επομένως και δημόσιες δοκιμές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *