Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ στοχεύουν σε μεγαλύτερη νομική σαφήνεια γύρω από τα κρυπτονομίσματα

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ στοχεύουν σε μεγαλύτερη νομική σαφήνεια γύρω από τα κρυπτονομίσματα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται σύντομα να προσφέρουν πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νομιμότητα των συμφωνιών κρυπτονομισμάτων. Η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) και το Office of the Controller of the Currency (OCC) έχουν μοιραστεί έναν οδικό χάρτη των προτεραιοτήτων τους για τα κρυπτονομίσματα για το 2022 και επικεντρώνονται κυρίως σε «μεγαλύτερη σαφήνεια» σχετικά με το νομικό καθεστώς των συναλλαγών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από τις απελευθερώσεις  stablecoin μέχρι την εξασφάλιση δανείου και την παρουσία κρυπτογράφησης στους ισολογισμούς της εταιρείας.

Οι τρεις υπηρεσίες ελπίζουν επίσης να μελετήσουν πώς μπορούν να εφαρμόσουν πρότυπα τραπεζικού κεφαλαίου και ρευστότητας σε τραπεζικούς οργανισμούς των ΗΠΑ. Ο οδικός χάρτης δεν είναι οριστικός – οι οργανισμοί είπαν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν άλλα ζητήματα καθώς αλλάζει η αγορά.

Το περίγραμμα ακολουθεί ένα κύμα “σπριντ” πολιτικής κρυπτογράφησης που βοήθησε να καθοριστούν οι ρυθμιστικές προτεραιότητες για το επόμενο έτος. Το Reserve, το FDIC και το OCC στόχευαν σε κοινό έδαφος που περιελάμβανε τον εντοπισμό των κινδύνων και τον προσδιορισμό της χρησιμότητας των υφιστάμενων κανόνων.

Αυτός ο οδικός χάρτης μπορεί να μην οδηγήσει σε μια συγκεκριμένη στρατηγική. Δεν υπάρχει επίσης καμία εγγύηση ότι αυτό θα λειτουργήσει υπέρ των κατόχων κρυπτογράφησης. Οι ρυθμιστικοί φορείς των ΗΠΑ έχουν ιστορικά σφάλει όσον αφορά την προσοχή και δεν θα είναι σοκαριστικό εάν οι χρήστες κρυπτονομισμάτων πρέπει να περιορίσουν ή ακόμα και να σταματήσουν ορισμένες δραστηριότητες για να παραμείνουν στη σωστή πλευρά του νόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *