Η Apple προειδοποιεί τους Ταϊλανδούς ακτιβιστές ότι είναι στόχοι «επιτιθέμενων που χρηματοδοτούνται από το κράτος»

Η Apple προειδοποιεί τους Ταϊλανδούς ακτιβιστές ότι είναι στόχοι «επιτιθέμενων που χρηματοδοτούνται από το κράτος»

Πολλοί ακτιβιστές ζητούν μεταρρύθμιση της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 17 άτομα έχουν λάβει ειδοποίηση από την Apple. Η ειδοποίηση είναι μια προειδοποίηση σχετικά με έναν πιθανό συμβιβασμό συσκευής από επιτιθέμενους “υποστηριζόμενους από το κράτος”.

Η προειδοποίηση εστάλη στους εξέχοντες ακτιβιστές Panusaya Sithijirawattanakul, Anon Nampa και στον διαχειριστή της σελίδας του Anon στο Facebook, μεταξύ άλλων. Ο Dechathorn Bamrungmuang, γνωστός και ως Hockhackerm με το συγκρότημα Rap Against Dictatorship, δημοσίευσε στο Facebook ότι ήταν μεταξύ των ανθρώπων που έλαβαν ειδοποιήσεις από την Apple. Η ανάρτηση έγραφε:

«Η Apple πιστεύει ότι γίνεστε στόχος επιτιθέμενων που χρηματοδοτούνται από το κράτος. Αυτοί οι επιτιθέμενοι είναι πιθανό να σας στοχοποιούν μεμονωμένα, λόγω αυτού που είστε ή τι κάνετε. Εάν η συσκευή σας παραβιαστεί από έναν εισβολέα που χρηματοδοτείται από το κράτος, μπορεί να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα, τις επικοινωνίες σας ή ακόμα και την κάμερα και το μικρόφωνό σας. Αν και είναι πιθανό να πρόκειται για ψευδή συναγερμό, λάβετε αυτή την προειδοποίηση στα σοβαρά.”

Άλλοι ακτιβιστές, όπως ο Prajak Kongkirati, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Thammasat. Puangthong Pawakapan, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn. Piyabutr Saengkanokkul, στέλεχος της αντιπολίτευσης και γενικός γραμματέας του Προοδευτικού Κινήματος. και ο Yingcheep Atchanont, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού iLaw για τα νομικά δικαιώματα, έχουν επίσης λάβει παρόμοιες προειδοποιήσεις.

Χιλιάδες ακτιβιστές ζητούν μια μεταρρύθμιση στη μοναρχία της Ταϊλάνδης, κάτι που υπάρχει εδώ και αιώνες. Ορισμένοι νόμοι, όπως ο Νόμος 112, ποινικοποιεί την κριτική της μοναρχίας της Ταϊλάνδης με φυλάκιση έως και 15 ετών. Πρόσφατα, ένα δικαστήριο στην Ταϊλάνδη έκρινε ότι τα αιτήματα για μεταρρύθμιση της μοναρχίας ήταν παράνομα, μετά την οποία σημειώθηκε έξαρση διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Αν και δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για το πόσα άτομα επικοινώνησε από την Apple, υπάρχουν τουλάχιστον 17 από αυτούς που ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ειδοποίηση. Πριν από μερικές ημέρες, η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι έχει καταθέσει μήνυση κατά του NSO Group σχετικά με το Pegasus λογισμικόπου χρησιμοποιήθηκε για να επιτεθεί σε “μικρό αριθμό χρηστών Apple παγκοσμίως με κακόβουλο κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό υποκλοπής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *