Το «Roblox» μήνυσε έναν χρήστη που είχε αποκλειστεί εδώ και καιρό για επίθεση στη πλατφόρμας

Το «Roblox» μήνυσε έναν χρήστη που είχε αποκλειστεί εδώ και καιρό για επίθεση στη πλατφόρμας

Η Roblox μήνυσε ένα άτομο που απαγόρευσε πριν από χρόνια για φερόμενη τρομοκρατία της πλατφόρμας gaming και της κοινότητας προγραμματιστών της. Η Roblox Corporation θέλει τον Benjamin Robert Simon να σταματήσει την υποτιθέμενη παρενόχληση εργαζομένων και χρηστών στο Roblox και αλλού και να πληρώσει 1,65 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Στην κατάθεση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Polygon, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο Simon, ένας φερόμενος ως ηγέτης του «cybermob», «διαπράττει και ενθαρρύνει παράνομες ενέργειες που έχουν σχεδιαστεί για να τραυματίσουν το Roblox και τους χρήστες του». Η Roblox τον απαγόρευσε πριν από χρόνια, φέρεται να χρησιμοποιεί ομοφοβικές και ρατσιστικές προσβολές, παρενόχληση άλλων και σεξουαλική παρενόχληση. Λέγεται ότι ο Simon χρησιμοποιεί λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν από άλλους και hacks για να διατηρήσει την πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Η μήνυση περιέχει πολλά παραδείγματα υποτιθέμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς από την πλευρά του Simon. Μεταξύ αυτών είναι ένας ισχυρισμός ότι δημοσίευσε «ψευδείς και παραπλανητικές τρομοκρατικές απειλές» τον περασμένο μήνα που οδήγησε σε προσωρινό κλείσιμο της Διάσκεψης Προγραμματιστών Roblox στο Σαν Φρανσίσκο. Η Roblox ισχυρίζεται ότι κόστισε 50.000 δολάρια για τη διερεύνηση της απειλής και την ασφάλεια του χώρου.

Επιπλέον, ο Σάιμον κατηγορείται ότι «εξέπληξε τον3 Απριλίου 2018 ενεργό πυροβολητή και τη δολοφονία στιςστα κεντρικά γραφεία του YouTube στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια και ότι απείλησε/ειρωνεύτηκε μια αντιγραφή τρομοκρατικής πράξης στα κεντρικά γραφεία της Roblox στο κοντινό Σαν Ματέο της Καλιφόρνια». Ο Roblox ισχυρίζεται επίσης ότι προσπάθησε να ανεβάσει μια κυρίως γυμνή φωτογραφία του και εικόνες του Αδόλφου Χίτλερ και προσπάθησε να ανεβάσει ένα παιχνίδι σεξ στην πλατφόρμα.

Ο Simon, ένας δημοφιλής YouTuber γνωστός ως Ruben Sim, φέρεται να επωφελήθηκε από βίντεο που ανέβηκαν σε αυτήν την πλατφόρμα και στο Patreon. Η Roblox Corporation τον μήνυσε, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της σύμβασης, απάτη και φερόμενη παραβίαση τόσο του νόμου περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών όσο και του νόμου περί πρόσβασης και απάτης σε δεδομένα υπολογιστών της Καλιφόρνια.

Το Roblox έχει δεκάδες εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά. Η διατήρηση των trolls όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πλατφόρμα είναι σημαντική για την προστασία του νεανικού κοινού της πλατφόρμας. Η μήνυση ακολουθεί μια διακοπή λειτουργίας που έριξε το Roblox εκτός σύνδεσης για τρεις ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *