Η LG διορίζει νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο για να ηγηθεί του ταλαιπωρημένου τμήματος ηλεκτρονικών της

Η LG διορίζει νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο για να ηγηθεί του ταλαιπωρημένου τμήματος ηλεκτρονικών της

Από την 1η Δεκεμβρίου, ο σημερινός Chief Strategy Officer William Cho θα αντικαταστήσει τον Bong-seok Kwon ως Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την The Korea Herald, η Kwon θα είναι επικεφαλής της κύριας εταιρείας χαρτοφυλακίου της LG. 

Ο Cho εργάζεται στην LG Electronics από το 1987. Πριν από τον πιο πρόσφατο ρόλο του, υπηρέτησε ως πρόεδρος της LG Canada και αργότερα είχε τον ίδιο ρόλο στην LG Australia και την LG USA.

Ο Cho πρόκειται να αναλάβει τα ηνία της LG Electronics σε ένα σημείο καμπής για την εταιρεία. Πρόσφατα έκλεισε το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της τον Ιούλιο, αφού η μονάδα απέτυχε να πραγματοποιήσει κέρδη σε 23 συνεχόμενα τρίμηνα. Σε αυτό το σημείο, η LG Electronics είναι πιθανώς περισσότερο γνωστή για τις τηλεοράσεις και τις οθόνες της, αλλά και εκεί αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τη Samsung και διάφορους Κινέζους ανταγωνιστές. 

Ωστόσο, ο Cho θα έχει βοήθεια από μια χούφτα στελεχών που η εταιρεία έχει ανακατέψει σε νέες θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ο Ik-hwan Jang που πρόκειται να καταλάβει την κορυφαία θέση στη μονάδα Business Solutions της εταιρείας. Ο Jang ήταν πιο πρόσφατα υπεύθυνος για την επίβλεψη του χαρτοφυλακίου των επιχειρήσεων πληροφορικής της LG, όπου βοήθησε την LG να γίνει μια κινητήρια δύναμη στον χώρο της οθόνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *