Το MediaTek Dimensity 9000 θα είναι διπλάσιο από το κόστος του προκατόχου του

Το MediaTek Dimensity 9000 θα είναι διπλάσιο από το κόστος του προκατόχου του

Η Qualcomm αναμένεται να ανακοινώσει το επερχόμενο κορυφαίο chipset υψηλής απόδοσης την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της Tech Summit. Εν τω μεταξύ, η MediaTek ανακοίνωσε το Dimensity 9000 την περασμένη εβδομάδα – το πρώτο chipset smartphone που βασίζεται στη διαδικασία των 4nm. Σύμφωνα με αναφορές από το Digital Chat Station, το chipset MediaTek θα έχει σχεδόν το διπλάσιο κόστος από το προηγούμενο chipset 5G. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αναμένουμε να δούμε τα smartphone υψηλής τεχνολογίας που τροφοδοτούνται από το νέο chipset να είναι πιο ακριβά από τις συσκευές που τροφοδοτούνται από το Dimensity 1200.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι αν και η τιμή του Dimensity 9000 θα είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή του Dimensity 1200, το S8 της Qualcomm που δεν έχει ανακοινωθεί Το Gen1 θα εξακολουθεί να είναι πιο ακριβό από το επερχόμενο κορυφαίο chipset της MediaTek. Όσον αφορά το 5nm Dimensity 7000, ο Digital Chat Station αναφέρει ότι ενδέχεται να δούμε συσκευές που τροφοδοτούνται από αυτό το chipset να φτάνουν κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη αναφορά, το νέο τσιπ της Qualcomm μπορεί στην πραγματικότητα να ονομάζεται “Snadpragon 8Gx Gen 1”. αντί για “S8 Gen 1”. Όποια και αν είναι η περίπτωση, θα μάθουμε την επόμενη εβδομάδα καθώς η Qualcomm ξεκινά τη σύνοδο κορυφής της τεχνολογίας στις 30 Νοεμβρίου, όπου θα αποκαλύψει επίσημα το πραγματικό όνομα της νέας ναυαρχίδας chipset.

Η MediaTek πραγματοποίησε τη σύνοδο κορυφής της την περασμένη εβδομάδα όπου ανακοίνωσε το Dimensity 9000, κάνοντας τη δραστική αλλαγή στο σύστημα αρίθμησης από το Dimensity 1200 και ανέβηκε μέχρι το 9000. Αυτό ήταν πιθανό να δημιουργήσει χώρο για ένα νέο γενεαλογικό δέντρο chipset smartphone που η MediaTek σχεδιάζει να κυκλοφορία στο μέλλον.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ενδέχεται να αρχίσουμε να βλέπουμε συσκευές που τροφοδοτούνται από το chipset Dimensity 9000 να φτάνουν στην αγορά τον Φεβρουάριο. Αυτό επιβεβαιώνεται με το εκτιμώμενο 1ο τρίμηνο του 2022 της MediaTek για συσκευές που θα φτάσουν με το νέο chipset. Από την άλλη πλευρά, το Xiaomi 12 μπορεί να είναι η πρώτη συσκευή που έρχεται με το νέο chipset της Qualcomm, πιθανώς πριν από το τέλος του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *