Το Tesla Model Y λαμβάνει αναβάθμιση τσιπ AMD Ryzen στην Κίνα

Το Tesla Model Y λαμβάνει αναβάθμιση τσιπ AMD Ryzen στην Κίνα

Μπορεί να λάβετε μια έκπληξη στην υπολογιστική ισχύ εάν αγοράσετε ένα Tesla Model Y, τουλάχιστον στην Κίνα. Η Tesla στέλνει το ηλεκτρικό crossover στην Κίνα με έναν επεξεργαστή AMD Ryzen που τρέχει το σύστημα ψυχαγωγίας αντί για τη συνηθισμένη CPU της Intel. Οι ιδιοκτήτες παραλλαγής απόδοσης έχουν παρατηρήσει την εναλλαγή μέχρι στιγμής, αλλά η Tesla έχει χρησιμοποιήσει ιστορικά την ίδια υπολογιστική πλατφόρμα για όλα τα επίπεδα εξοπλισμού ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Δεν είναι βέβαιο εάν πρόκειται για την ίδια ακριβώς Ryzen APU όπως στα τελευταία μοντέλα S και X. Δεν είναι επίσης σαφές εάν η Tesla περιορίζει τη μετάβαση της AMD στην Κίνα ή θα κάνει αυτήν την αλλαγή αλλού στον κόσμο. Η Tesla πιστεύεται ότι διέλυσε την ομάδα δημοσίων σχέσεων και δεν έχει ανταποκριθεί σε αιτήματα για σχόλια τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο, όσο μεγάλο και αν είναι το άλμα προς την AMD. Αυτή μπορεί να είναι άλλη μια προσπάθεια αντιμετώπισης ελλείψεων τσιπ χρησιμοποιώντας πιο άμεσα διαθέσιμα εξαρτήματα ή ενοποιώντας γύρω από έναν προμηθευτή. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κόστους. Αυτό θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει μια μετάβαση στα τσιπ Ryzen σε όλη τη σειρά Tesla, αν και δεν θα υπολογίζαμε σε καμία πανταχού παρουσία στο εγγύς μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *