Η Google καθυστερεί πάλι την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο

Η Google καθυστερεί πάλι την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο

Οι εργαζόμενοι της Google στις ΗΠΑ δεν θα απαιτείται πλέον να επιστρέψουν στην εργασία τους στο γραφείο στις 10 Ιανουαρίου. Ο  αντιπρόεδρος ασφαλείας της εταιρείας Chris Rackow είπε στους υπαλλήλους σε ένα email ότι η Google θα περιμένει να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να καταλάβει πότε είναι ασφαλές να επιστρέψει κάποιος  σε περιβάλλον γραφείου . Ο τεχνολογικός γίγαντας σχεδίαζε αρχικά να εφαρμόσει μια υβριδική εβδομάδα εργασίας που θα ξεκινούσε στις 18 Οκτωβρίου πριν την ολική επαναφορά  τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Τώρα, όλα μπορεί να εξαρτώνται από κάθε γραφείο της. 

Ο Rackow δεν εξήγησε το σκεπτικό της εταιρείας στο email του και δεν ανέφερε επίσης τη νέα παραλλαγή του Omicron COVID-19 που ανακαλύφθηκε. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από το Omicron και οι ειδικοί εξακολουθούν να εξετάζουν εάν είναι πιο μεταδοτικό από προηγούμενες παραλλαγές και εάν είναι πιο ανθεκτικό στα τρέχοντα εμβόλια. Αυτό που φέρεται να είπε, ωστόσο, είναι ότι η Google θα επιτρέψει σε συγκεκριμένα γραφεία να αποφασίσουν πότε είναι ασφαλές να επιστρέψουν στο γραφείο. Η εταιρεία θα σχηματίσει Τοπικές Ομάδες Αντιμετώπισης Συμβάντων για να τις βοηθήσει να αξιολογήσουν τα επίπεδα κινδύνου, αλλά η ουσία είναι ότι οι υπάλληλοι της Google ενδέχεται να μην απαιτείται να τηρούν ταυτόχρονα ένα υβριδικό χρονοδιάγραμμα στο χώρο εργασίας. 

Παρά την ακύρωση της ημερομηνίας στόχου της 10ης Ιανουαρίου, η Google εξακολουθεί να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να εργάζονται στο γραφείο “όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, να επανασυνδεθούν με συναδέλφους προσωπικά και να αρχίσουν να ανακτούν τη μυϊκή μνήμη του να βρίσκονται σε [ένα] πιο τακτικά”. Η Google έχει ήδη ανοίξει ξανά το 90 τοις εκατό των γραφείων της στις ΗΠΑ και το 40 τοις εκατό των υπαλλήλων της στη χώρα έχει ήδη εισέλθει. Όσον αφορά τις διεθνείς τοποθεσίες της, η εταιρεία καθυστέρησε επίσης την επιστροφή των εργαζομένων στην προσωπική εργασία στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *