Το Twitter αφαίρεσε χιλιάδες ακόμη λογαριασμούς κινεζικής προπαγάνδας

Το Twitter αφαίρεσε χιλιάδες ακόμη λογαριασμούς κινεζικής προπαγάνδας

Από το 2018, το Twitter έκανε πολλές προσπάθειες  να κλείσει δίκτυα λογαριασμών με δεσμούς με εκστρατείες κρατικής προπαγάνδας. Η εταιρεία είπε ότι έχει αναστείλει ή αφαιρέσει άλλους 3.465 λογαριασμούς που συνδέονται με οκτώ δραστηριότητες σε έξι χώρες.

Οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς τέθηκαν σε αναστολή λόγω παραβίασης πολιτικών χειραγώγησης πλατφόρμας και ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Όλο το περιεχόμενο που συνδέεται με αυτές τις καμπάνιες έχει καθαριστεί.

Μακράν, το μεγαλύτερο δίκτυο λογαριασμών που αφαίρεσε το Twitter αυτή τη φορά ήταν αυτό που «ενίσχυσε τις αφηγήσεις του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σχετικά με τη μεταχείριση του πληθυσμού των Ουιγούρων στο Σιντζιάνγκ». Εντόπισε και ανέλαβε μέτρα εναντίον 2.048 τέτοιων λογαριασμών. Η εταιρεία απέσυρε επίσης 112 λογαριασμούς που συνδέονταν με την Changyu Culture, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από την περιφερειακή κυβέρνηση της Xinjiang. 

Ένα δίκτυο 418 λογαριασμών που διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν σε «συντονισμένη μη αυθεντική δραστηριότητα» που υποστήριξε τον πρόεδρο της Ουγκάντα, Yoweri Museveni, και το κόμμα του Εθνικό Κίνημα Αντίστασης εξαφανίστηκε. Το ίδιο ισχύει και για μια ομάδα 276 «μη αυθεντικών» λογαριασμών που μοιράζονταν κυρίως περιεχόμενο που υποστηρίζει ενέργειες της κυβέρνησης του Μεξικού που συνδέονται με πολιτικά κόμματα και τη δημόσια υγεία.

Σε άλλο σημείο, το Twitter αφαίρεσε 277 λογαριασμούς που προωθούσαν τις απόψεις της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Ανέστειλε μια εφαρμογή που ονομάζεται Twitter Patria, την οποία χρησιμοποιούν άτομα που συνδέονται με τους αφαιρεμένους λογαριασμούς.

Έφυγαν επίσης 268 λογαριασμοί που υπέβαλαν αναφορές κακής πίστης εναντίον της ομάδας πολιτικών δικαιωμάτων FichuaTanzania, του ιδρυτή και των μελών και υποστηρικτών της. Μερικοί από αυτούς ανέβαζαν στο Twitter φιλοκυβερνητικά μηνύματα επίσης. Τέλος, το Twitter λέει ότι αφαίρεσε δύο παρτίδες λογαριασμών που συνδέονταν με τη Ρωσία — 16 που προωθούσαν μια φιλορωσική προοπτική στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και 50 που επέκριναν την αστική κυβέρνηση της Λιβύης και προωθούσαν τη γεωπολιτική θέση της Ρωσίας εκεί και στη Συρία.

Από τότε που άρχισε να αποκαλύπτει τις προσπάθειές του ενάντια στις κρατικές εκστρατείες χειραγώγησης πριν από τρία χρόνια, το Twitter λέει ότι έχει αφαιρέσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια tweets και εννέα terabytes πολυμέσων που συνδέονται με αυτά. Η εταιρεία έχει λάβει μέτρα κατά των δραστηριοτήτων που προέρχονται από 17 χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *