Η FTC καταθέτει αγωγή για να σταματήσει την εξαγορά της ARM από την Nvidia

Η FTC καταθέτει αγωγή για να σταματήσει την εξαγορά της ARM από την Nvidia

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Nvidia ανακοίνωσε ότι αγόρασε τον δημοφιλές chip-marker ARM από τη SoftBank για 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την εξαγορά, έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το πώς αυτό θα επηρεάσει τη συνολική αγορά και τον ανταγωνισμό.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατέστησε σαφές ότι δεν είναι ευχαριστημένη με την εξαγορά και εξετάζει το θέμα. Τώρα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έχει καταθέσει αγωγή για να σταματήσει τη συμφωνία. Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, η εξαγορά θα δώσει στη Nvidia τεράστιο έλεγχο στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία για να σχεδιάσει chipset για συσκευές που κυμαίνονται από φορητούς υπολογιστές έως smartphone και ακόμη και αυτοκίνητα. Επί του παρόντος, η ARM σχεδιάζει και αδειοδοτεί τσιπ που χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλες τις μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Qualcomm και AMD.

Η απόφαση να κατατεθεί μήνυση ήταν ομόφωνη, με δύο Δημοκρατικούς και δύο Ρεπουμπλικάνους να συμφωνούν ότι η συμφωνία θα δώσει ένα άδικο πλεονέκτημα στη Nvidia. Η Διευθύντρια του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC, Holly Vedova, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Η FTC μήνυσε για να μπλοκάρει τη μεγαλύτερη συγχώνευση τσιπ ημιαγωγών στην ιστορία για να αποτρέψει έναν όμιλο τσιπ να καταπνίξει τον αγωγό καινοτομίας για τεχνολογίες επόμενης γενιάς. Οι αυριανές τεχνολογίες εξαρτώνται από τη διατήρηση των σημερινών ανταγωνιστικών, προηγμένων αγορών chip. Αυτή η προτεινόμενη συμφωνία θα στρεβλώσει τα κίνητρα της Arm στις αγορές τσιπ και θα επέτρεπε στη συνδυασμένη εταιρεία να υπονομεύσει άδικα τους αντιπάλους της Nvidia. Η μήνυση της FTC θα πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα ενεργήσουμε επιθετικά για να προστατεύσουμε τις αγορές υποδομής ζωτικής σημασίας από παράνομες κάθετες συγχωνεύσεις που έχουν εκτεταμένες και καταστροφικές επιπτώσεις στις μελλοντικές καινοτομίες.

Σε μια δήλωση στην Wall Street Journal, η Nvidia είπε:

Καθώς προχωράμε σε αυτό το επόμενο βήμα στη διαδικασία FTC, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να αποδείξουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα ωφελήσει τη βιομηχανία και θα προωθήσει τον ανταγωνισμό 

Η FTC σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τη διοικητική δοκιμή για το αγωγή που ξεκινά τον Αύγουστο του 2022, δίνοντας στην Nvidia περισσότερο από αρκετό χρόνο για να παρουσιάσει την υπόθεσή της. Ωστόσο, ενδέχεται να δούμε και άλλες ρυθμιστικές αρχές να συμμετέχουν στη μήνυση πριν από τη δίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *