Σύμφωνα με πληροφορίες, το λογισμικό κατασκοπείας NSO χρησιμοποιήθηκε για τη στόχευση iPhone υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λογισμικό κατασκοπείας NSO χρησιμοποιήθηκε για τη στόχευση iPhone υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Την Παρασκευή, το Reuters έριξε νέο φως στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις στην εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού κατασκοπείας Pegasus, NSO Group. Επικαλούμενο τέσσερα άτομα «εξοικειωμένα με το θέμα», το πρακτορείο αναφέρει ότι ένας άγνωστος δράστης χρησιμοποίησε το λογισμικό της εταιρείας για να μολύνει iPhone που ανήκαν σε τουλάχιστον εννέα αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι επιθέσεις φέρεται να είχαν στόχο ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που είτε ήταν εγκατεστημένοι στην Ουγκάντα ​​είτε αυτών που η εργασία αφορούσε τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ποιος ήταν πίσω από τις επιθέσεις. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει την έκθεση. Η NSO λέει ότι θα διερευνήσει το θέμα.

“Εάν η έρευνά μας δείξει ότι αυτές οι ενέργειες όντως συνέβησαν με τα εργαλεία της NSO, αυτός ο πελάτης θα τερματιστεί οριστικά και θα υπάρξουν νομικές ενέργειες”, δήλωσε στο Reuters. εκπρόσωπος της εταιρείας . Η NSO είπε επίσης ότι θα “συνεργαστεί με οποιαδήποτε σχετική κρατική αρχή τις πλήρεις πληροφορίες που θα έχουμε».

Η NSO λέει ότι το λογισμικό υποκλοπής spyware της δεν μπορεί να λειτουργήσει σε συσκευές με αριθμούς ΗΠΑ που ξεκινούν με τη χώρα +1. Αλλά στην περίπτωση των υπαλλήλων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναπτύχθηκαν στην Ουγκάντα, φέρεται να χρησιμοποιούσαν iPhone με τοπικούς αριθμούς τηλεφώνου. Επίσης, είχαν χακαριστεί πριν από την Apple κυκλοφορήσει το iOS14.8,η οποία ασχολήθηκε με το θέμα ευπάθειας CoreGraphics ΕΣΥ είχε αξιοποιηθεί για να επιτρέψει spyware να μολύνει ένα iPhone χωρίς το θύμα καν να χρειαστεί να κάνει οτιδήποτε. . Στης 23 Νοεμβρίου, η Apple μήνυσε την NSO για να απαλλαγεί από τις δικές τις ευθύνες.

Μιλώντας υπό τον όρο ανωνυμίας, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε στο Reuters ότι η απειλή προς αξιωματούχους των ΗΠΑ είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Λευκός Οίκος διαλύει την NSO και συνεργάζεται με συμμάχους για την καταπολέμηση ransomware και άλλων απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Στις 3 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε την εταιρεία στη λίστα οντοτήτων της, αποτρέποντας αμερικανικές εταιρείες από το να συναλλάσσονται με την εταιρεία. εργαλεία έχουν βοηθήσει τις ΗΠΑ «προλαμβάνοντας την τρομοκρατία και το έγκλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *