Τα Apple AirTag χρησιμοποιούνται  για την κλοπή αυτοκινήτων στον Καναδά

Τα Apple AirTag χρησιμοποιούνται για την κλοπή αυτοκινήτων στον Καναδά

Η Apple ανακοίνωσε AirTag τον Απρίλιο, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παρακολουθούν αντικείμενα. Ενώ η συσκευή προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως εύρεση κλειδιών, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εντοπίζουν προσωπικά αντικείμενα που μπορεί να τοποθετηθούν σε λάθος θέση εύκολα, η χρησιμότητά της χρησιμοποιείται κατάχρηση από κακόβουλους παράγοντες σε ορισμένες περιοχές.

Η  περιφερειακή αστυνομία του Γιορκ εξέδωσε μια αναφορά  ότι τουλάχιστον πέντε περιστατικά αφορούσαν τη χρήση AirTag για την κλοπή αυτοκινήτων που είναι σταθμευμένα σε δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλέφτες τοποθετούν τα AirTag σε διακριτικές τοποθεσίες των αυτοκινήτων, όπως σε ένα κοτσαδόρο, μέσα στον προφυλακτήρα ή σε μια εξωτερική ηλεκτρική θύρα, καθιστώντας δύσκολο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να παρατηρήσουν τη μικρή συσκευή.

Αυτά τα AirTag χρησιμοποιούν κοντινές συσκευές Apple ως φάρους που προέρχονται από το πλήθος για να μεταδώσουν την τοποθεσία του αυτοκινήτου στους κλέφτες, ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν τη ληστεία τους κάτω από ευνοϊκές συνθήκες. Αν και η Apple εκδίδει ειδοποιήσεις σε κοντινούς χρήστες εάν υποψιάζεται ότι τα AirTags χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της τοποθεσίας τους, είναι πιθανό τα θύματα να απορρίπτουν αυτές τις ειδοποιήσεις ή να μην χρησιμοποιούν καν μια συσκευή Apple για να λαμβάνουν τις εν λόγω ειδοποιήσεις.

Κάτω από ευνοϊκές συνθήκες, οι κλέφτες χρησιμοποιούν στη συνέχεια παραδοσιακές μεθόδους, όπως κατσαβίδια και άλλα εργαλεία για να διαρρήξουν πραγματικά το αυτοκίνητο. Αν και η αστυνομία του Γιορκ έχει μόλις συνδέσει πέντε περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων με τα Apple AirTags, είναι πιθανό  και άλλοι κλέφτες   να χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας στις ληστείες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *