Η Clearview AI θα λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της

Η Clearview AI θα λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της

H Clearview AI πρόκειται να λάβει επίσημη αναγνώριση για την αμφιλεγόμενη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.  Η Clearview έλαβε μια “ειδοποίηση επιδότησης” από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ που υποδηλώνει ότι οι αξιωματούχοι θα εγκρίνουν μια κατάθεση για το σύστημά της, το οποίο σαρώνει πρόσωπα σε δημόσια δεδομένα Διαδικτύου για να βρει άτομα από κυβερνητικές λίστες και πλάνα από κάμερες ασφαλείας. Η εταιρεία πρέπει απλώς να πληρώσει διοικητικά τέλη για να εξασφαλίσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

O ιδρυτής της Clearview, Hoan Ton-That, ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν η πρώτη ευρεσιτεχνία αναγνώρισης προσώπου που αφορούσε “μεγάλης κλίμακας δεδομένα Διαδικτύου”. Η εταιρεία πουλά το εργαλείο της σε κυβερνητικούς πελάτες (συμπεριλαμβανομένων των αρχών επιβολής του νόμου) ελπίζοντας να επιταχύνει τις αναζητήσεις.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχει ανησυχία ότι το USPTO ευλογεί αποτελεσματικά την τεχνολογία της Clearview και δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να αναπτυχθεί παρά τις εκτεταμένες αντιρρήσεις για την ίδια την ύπαρξη της τεχνολογίας της. Οι επικριτές ανησυχούν ότι η Clearview δημιουργεί βάσεις δεδομένων εικόνων χωρίς τη γνώση ή την άδεια των στόχων και πολλές κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου) πιστεύουν ότι η αναγνώριση προσώπου παραβιάζει τους νόμους δεδομένων. Η τεχνολογία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί για να καταπνίξει την πολιτική διαφωνία ή, σε ιδιωτική χρήση, για να καταδιώξει άλλους ανθρώπους. 

O  Ton-That υποστήριξε ότι η Clearview δεν σχεδιάζει να πουλήσει σε κανέναν εκτός από κυβερνητικούς πελάτες και ότι ήταν “σημαντικό” να υπάρχουν αμερόληπτα συστήματα. Ωστόσο, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας άφησε την πόρτα ανοιχτή σε μη κυβερνητικούς σκοπούς, όπως να μάθετε περισσότερα για έναν συνεργάτη γνωριμιών ή έναν επιχειρηματικό πελάτη. Η Clearview γνωρίζει την προβληματική διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει η τεχνολογία της, ακόμα κι αν δεν σκοπεύει να κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *