Το Twitter ανέστειλε κατά λάθος χρήστες σαν εξτρεμιστές

Το Twitter ανέστειλε κατά λάθος χρήστες σαν εξτρεμιστές

Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς 12 δημοσιογράφων και ερευνητών κατά του εξτρεμισμού κατά λάθος, αφού ακροδεξιοί ακτιβιστές και λευκοί υπέρμαχοι έστειλαν μια «συντονισμένη και κακόβουλη» καταιγίδα ψευδών αναφορών που προσπαθούσαν να φιμώσουν τους επικριτές. Δεν ήταν σαφές πόσες αναφορές είχαν σταλεί πέρα ​​από ένα “σημαντικό αριθμό”.

Η εταιρεία είπε ότι ήδη αναιρούσε τις απαγορεύσεις και είχε ξεκινήσει μια εσωτερική αναθεώρηση για να βεβαιωθεί ότι η πολιτική χρησιμοποιήθηκε “όπως προβλεπόταν”. Περισσότερα στοιχεία για τον όγκο των ψευδών κατηγοριών θα έρθουν αργότερα. Ορισμένοι από τους στόχους των εξτρεμιστών εξακολουθούσαν να είναι απαγορευμένοι .

Ο κανόνας απαγορεύει στους χρήστες να μοιράζονται ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο χωρίς την άδεια του υποκειμένου. Επίσης, απαγορεύει στους ανθρώπους να απειλούν να μοιραστούν αυτό το περιεχόμενο ή να παρακινήσουν άλλους να το διαρρεύσουν. Υπάρχουν εξαιρέσεις για αναρτήσεις όπου τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να προσφέρουν “αξία στον δημόσιο λόγο”. Τουλάχιστον ένας από τους απαγορευμένους στόχους ήταν απλώς η κοινή χρήση δημοσίων φωτογραφιών γνωστών προσώπων.

Αυτή η κακή χρήση δεν προκαλεί απόλυτο σοκ. Οι επικριτές ήδη ανησυχούσαν ότι το μέτρο ήταν πολύ αόριστα διατυπωμένο για να αποφευχθεί η κατάχρηση. Μπορεί να καταπνίξει τους ερασιτέχνες ερευνητές που εξετάζουν εύκολα διαθέσιμα δεδομένα, για παράδειγμα. Αν και το Twitter μπορεί να μην θέλει να αναθεωρήσει την πολιτική του, δεν θα ήταν περίεργο αν υπήρχαν διευκρινίσεις ή τροποποιήσεις για τον περιορισμό πιθανών καταχρήσεων στο μέλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *