Η Apple παραπέμπει τη Ρωσία στα δικαστήρια για την απόφαση του App Store

Η Apple παραπέμπει τη Ρωσία στα δικαστήρια για την απόφαση του App Store

Η Apple εξακολουθεί να μάχεται τη Ρωσία για φερόμενη κατάχρηση του App Store.  Γνωστοί ιστότοποι αναφέρουν ότι η Apple ζητά δικαστική αναθεώρηση μιας προειδοποίησης Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας από τον Αύγουστο που επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναφέρουν εναλλακτικές λύσεις στο σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής του App Store. Η FAS έδωσε στην Apple έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να αλλάξει τις πολιτικές της, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να αλλάξει τους κανόνες της παρά την απειλή επιβολής προστίμου.

Η αντίθετη άποψη παραλληλίζεται με τις νομικές μάχες της Apple στις ΗΠΑ. Ο δικαστής στη μήνυση της Epic κατά της Apple διέταξε την εταιρεία τεχνολογίας να αφήσει τους προγραμματιστές του App Store να υποδείξουν άλλα συστήματα πληρωμών, αλλά η Apple άσκησε έφεση κατά της διαταγής με την ελπίδα μιας καθυστέρησης. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Apple και η εταιρεία θα έχει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου να αφήσει τους κατασκευαστές εφαρμογών να υποδείξουν άλλες επιλογές. Η Apple θα κάνει εξαιρέσεις στην πολιτική της για ορισμένες εφαρμογές πολυμέσων το 2022.

Επιστροφές όπως αυτές στις ΗΠΑ και τη Ρωσία δεν προκαλούν έκπληξη. Η Apple εξακολουθεί να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά της μέσω πωλήσεων υλικού, αλλά οι υπηρεσίες της αναπτύσσονται. Οι ευκολότερες εναλλακτικές λύσεις τρίτων θα μπορούσαν θεωρητικά να βλάψουν τα έσοδα από το App Store, για να μην αναφέρουμε ότι αυξάνουν τις πιθανότητες οι επίκινδυνες εφαρμογές να οδηγούν τους χρήστες σε κακόβουλους ιστότοπους. Ωστόσο, ο κατασκευαστής iPhone μπορεί να μην έχει πολλές επιλογές. Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι η προσέγγιση της Apple καταπνίγει τις επιλογές και τον ανταγωνισμό και είναι απίθανο να αφήσουν το θέμα να ξεφύγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *