Ο Firefox 95 θα περιλαμβάνει sandboxing RLBox για πρόσθετη ασφάλεια

Ο Firefox 95 θα περιλαμβάνει sandboxing RLBox για πρόσθετη ασφάλεια

Η Mozilla ανακοίνωσε μέσω του ιστολογίου της Mozilla Hacks ότι σχεδιάζει να στείλει μια «καινοτόμα τεχνολογία sandboxing» που ονομάζεται RLBox με τον Firefox 95 την οποία αναπτύσσει μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο και το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Είπε ότι το RLBox διευκολύνει την αποτελεσματική απομόνωση υποσυστατικών του προγράμματος περιήγησης και δίνει στο Mozilla περισσότερες επιλογές από ό,τι του παραχωρεί το παραδοσιακό sandboxing.

Η Mozilla είπε ότι αυτή η νέα μέθοδος sandboxing, η οποία χρησιμοποιεί το WebAssembly για την απομόνωση δυνητικά σφαλμάτων κώδικα, βασίζεται σε ένα πρωτότυπο που στάλθηκε σε Firefox 74 και Firefox 75 σε χρήστες Linux και Mac αντίστοιχα. Με τον Firefox 95, το RLBox θα αναπτυχθεί σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες Firefox, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων υπολογιστών και των κινητών για την απομόνωση τριών διαφορετικών λειτουργικών μονάδων: Graphite, Hunspell και Ogg. Με τον Firefox 96, δύο ακόμη λειτουργικές μονάδες, το Expat και το Woff2, θα απομονωθούν επίσης.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ενημερώσει το πρόγραμμα επιβράβευσης σφαλμάτων, έτσι ώστε οι ερευνητές να πληρώνονται για την παράκαμψη του sandbox ακόμα και αν δεν υπάρχουν ευπάθειες στην απομονωμένη βιβλιοθήκη. Αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *