Το Azure Quantum της Microsoft θα παρέχει κβαντικούς υπολογιστές Rigetti στο cloud το επόμενο έτος

Το Azure Quantum της Microsoft θα παρέχει κβαντικούς υπολογιστές Rigetti στο cloud το επόμενο έτος

Η εταιρεία κβαντικών υπολογιστών, Rigetti, ανακοίνωσε ότι η πλήρης λύση κβαντικών υπολογιστών της θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία Azure Quantum της Microsoft το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η χρήση υπεραγώγιμων qubits από τον Rigetti προφανώς δίνει στον υπολογιστή του ταχύτερους χρόνους εκτέλεσης και μεγαλύτερη κλίμακα σε σύγκριση με άλλες εμπορικά διαθέσιμες λύσεις κβαντικών υπολογιστών.

Σχολιάζοντας τα νέα, η Krysta Svore, Γενική Διευθύντρια της Microsoft Quantum, δήλωσε:

«Η κλιμακούμενη προσέγγιση του Rigetti στους υπεραγώγιμους κβαντικούς υπολογιστές θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την κοινότητα ανάπτυξης Azure Quantum. Συνεργαζόμαστε στενά με τη Rigetti για να προσφέρουμε υβριδικούς κβαντικούς-κλασικούς υπολογιστές με απόδοση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προηγουμένως ήταν απρόσιτα».

Σε σχετικές ειδήσεις, η Rigetti βρίσκεται στο Q2B 2021, ένα συνέδριο κβαντικών υπολογιστών, αυτή την εβδομάδα και θα επιδείξει έναν αλγόριθμο κβαντικής χημείας χρησιμοποιώντας την κβαντική ενδιάμεση αναπαράσταση της Microsoft (QIR), που θα τρέχει σε έναν κβαντικό υπολογιστή Rigetti στο cloud. Μέσω της QIR Alliance, τόσο η Rigetti όσο και η Microsoft εργάζονται για να κάνουν τον κβαντικό υπολογισμό πιο διαλειτουργικό, γεγονός που θα μειώσει τις εργασίες ανάπτυξης για όλους όσους βρίσκονται στο χώρο.

Αυτές οι εξελίξεις είναι ένα ακόμη βήμα προς το «κβαντικό πλεονέκτημα» όπου οι κβαντικοί υπολογιστές εκτελούν εργασίες που κανένας κλασικός υπολογιστής δεν μπορεί σε εφικτό χρονικό διάστημα. Την περασμένη εβδομάδα, η IDC προέβλεψε ότι οι δαπάνες κβαντικών υπολογιστών θα έφταναν τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *