Η Meta ανακοινώνει βελτιώσεις στο Instagram για την ενίσχυση της ασφάλειας των εφήβων

Η Meta ανακοινώνει βελτιώσεις στο Instagram για την ενίσχυση της ασφάλειας των εφήβων

H Meta ανακοίνωσε αρκετές αλλαγές στο Instagram που θα επηρεάσουν τους έφηβους χρήστες της πλατφόρμας. Οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τους νεαρούς χρήστες ακόμα πιο ασφαλείς στην πλατφόρμα. Μερικές από τις νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν τον περιορισμό των ατόμων που μπορούν να προσθέσουν ετικέτες ή να αναφέρουν τους εφήβους, ώθηση σε άλλα θέματα για όσους ασχολούνται με ένα μόνο θέμα και το Take A Break, το οποίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο, έρχεται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία , και τη Νέα Ζηλανδία σήμερα, αλλά όλοι οι χρήστες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι γονείς και οι κηδεμόνες θα λάβουν νέα εργαλεία τον επόμενο Μάρτιο για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση και υποστήριξη των παιδιών τους στο Instagram. Θα μπορούν να βλέπουν πόσο καιρό είναι τα παιδιά τους στο Instagram και να ορίζουν χρονικά όρια. Εάν οι έφηβοι το επιτρέπουν, υπάρχει μια επιλογή να ενημερώνετε τους γονείς και τους κηδεμόνες όταν μπλοκάρουν κάποιον στο Instagram, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα αργότερα. Ο Meta είπε ότι αυτή η λίστα εργαλείων θα αυξηθεί στο μέλλον.

Για περαιτέρω βοήθεια γονέων και κηδεμόνων, θα διατεθεί ένας νέος εκπαιδευτικός κόμβος που περιέχει πρόσθετους πόρους, όπως μαθήματα προϊόντων και συμβουλές από ειδικούς.

Η κύρια αλλαγή που θα δουν τα παιδιά είναι το Take A Break που έρχεται αρχικά σε χρήστες σε λίγες χώρες. Με αυτήν τη λειτουργία, τα παιδιά μπορούν να ορίσουν μια υπενθύμιση για ένα διάλειμμα κάθε 30 λεπτά, 20 λεπτά ή 10 λεπτά. Θα εμφανιστεί μια αναδυόμενη οθόνη που θα συμβουλεύει τον χρήστη να κάνει ένα διάλειμμα όταν λήξει ο χρόνος που του έχει δοθεί. Ενώ αυτές οι αναδυόμενες οθόνες μπορούν να αγνοηθούν, η Meta διαπίστωσε σε πρώιμες δοκιμές ότι το 90% των χρηστών τις τηρεί μόλις ενεργοποιηθούν.

Μερικές άλλες αλλαγές που πρέπει να προσέχουν οι έφηβοι περιλαμβάνουν:

  • Αποτροπή από άτομα από το να προσθέτουν ετικέτες ή να αναφέρουν εφήβους που δεν τους ακολουθούν.
  • Οι συστάσεις προς τους εφήβους σε Αναζήτηση, Εξερεύνηση, Hashtags και Προτεινόμενους Λογαριασμούς θα είναι αυστηρότερες.
  • Το Instagram θα αρχίσει να σπρώχνει τους εφήβους προς διαφορετικά θέματα, εάν μένουν σε ένα θέμα για αρκετό καιρό.

Τέλος, το Instagram θα αναπτύξει ένα νέο εργαλείο τον Ιανουάριο που θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, αλλά θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους εφήβους. Οι χρήστες θα έχουν τις επιλογές να διαγράφουν μαζικά το περιεχόμενο που έχουν δημοσιεύσει στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και κακών, καθώς και προηγούμενων επισημάνσεων “μου αρέσει” και σχολίων. Οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα καθώς μεγαλώνουν, εάν πιστεύουν ότι κάποιο από το περιεχόμενό τους είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και θέλουν να εξαφανιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *