Η Microsoft ανακοινώνει εργαλεία για τη μέτρηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης σε Android και Linux

Η Microsoft ανακοινώνει εργαλεία για τη μέτρηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης σε Android και Linux

H απόδοση είναι συνήθως μια πολύ σημαντική μέτρηση για τους καταναλωτές που αποφασίζουν μεταξύ διαφορετικών επιλογών περιήγησης στον ιστό. Τόσο η Microsoft όσο και η Google αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουν την απόδοση στα προγράμματα περιήγησης Edge και Chrome, αντίστοιχα. Τώρα, η Microsoft έχει εισαγάγει ένα σύνολο εργαλείων ανοιχτού κώδικα που ονομάζονται Microsoft-Performance-Tools για Linux-Android για τη μέτρηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης σε μια ποικιλία συστημάτων.

Αν και το σύνολο εργαλείων φαίνεται να είναι γενικής χρήσης, η Microsoft έχει τονίσει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και τη μέτρηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης. Τα εργαλεία επεξεργασίας ανίχνευσης βασίζονται στην ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη βελτίωση της απόδοσης των Windows τα τελευταία δύο δεκαετίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουν το λειτουργικό σύστημα και ο κώδικας εφαρμογής σε μια χρονική στιγμή και, αν θέλετε, μπορείτε επίσης να συσχετίσετε τα ίχνη με τον Αναλυτή απόδοσης των Windows (WPA). Το ίδιο το σύνολο εργαλείων είναι χτισμένο σε .NET Core και microsoft-performance-toolkit-sdk, πράγμα που σημαίνει ότι υποστηρίζεται θεωρητικά σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει το .NET Core.

Όταν πρόκειται για Linux, το σύνολο εργαλείων περιλαμβάνει LTTng, perf και Perfetto. Εν τω μεταξύ, μόνο το Perfetto υποστηρίζεται σε περιβάλλοντα Chromium και Android. Οι μετρήσεις ανίχνευσης που υποστηρίζονται από κάθε μεμονωμένο εργαλείο είναι οι εξής:

  • LTTng (Προγραμματισμός CPU πυρήνα Linux, Διεργασίες, Νήματα, Αποκλεισμός IO/Δίσκου, Syscalls, Συμβάντα αρχείων, κ.λπ.)
  • perf Linux CPU Sampling (cpu-clock)
  • Perfetto Android & Chromium (CPU Προγραμματισμός, δειγματοληψία CPU, Συχνότητα CPU, FTrace, Αρχεία καταγραφής Android, Γενικά συμβάντα / Προεπιλεγμένα κομμάτια, μετρητές GPU)

Μέσω του συνόλου εργαλείων, μπορείτε να αναλύσετε την ανίχνευση, να καταγράψετε ίχνη, να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση μέσω προγραμματισμού σε αυτά και ακόμη και να την ενσωματώσετε με το WPA ώστε να έχετε ένα GUI για ευκολότερη ανάλυση.

Επιπλέον, η Microsoft έχει σημειώσει ότι “οποιοδήποτε πρόγραμμα ή GUI σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί συμβάντα με τις προσθήκες Microsoft-Performance-Tools SDK & Linux-Android”. Ως έχει, η ίδια η Microsoft χρησιμοποιεί αυτό το σύνολο εργαλείων για τη μέτρηση της απόδοσης στο Υποσύστημα Windows για Android (WSA), στο Azure Linux VM, στο Windows Subsystem για Linux (WSL2) και στο πρόγραμμα περιήγησής της Edge σε πολλές πλατφόρμες.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *