Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter θέλει η εταιρεία να κινείται πολύ πιο γρήγορα

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter θέλει η εταιρεία να κινείται πολύ πιο γρήγορα

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, έχει ένα σαφές μήνυμα: να περιμένετε από το κοινωνικό δίκτυο να κινείται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Twitter από τον συνιδρυτή Jack Dorsey, ο Agrawal λέει ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι «να βελτιώσει την εκτέλεσή μας» και να εξορθολογίσει τον τρόπο λειτουργίας του Twitter. Τα σχόλιά του, που έγιναν στο τεχνολογικό συνέδριο της Barclays, ήρθαν όταν ο ακτιβιστής επενδυτής Elliott Management ταρακούνησε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter πέρυσι και πίεσε τον Dorsey να παραιτηθεί από τη θέση του CEO μερικής απασχόλησης. Ο Ντόρσεϊ παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος της Block  .

Παρά το γεγονός ότι ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter μόνο για εννέα ημέρες, ο Agrawal έχει ήδη κάνει μεγάλες αλλαγές στις ανώτερες βαθμίδες του. Αναδιοργάνωσε την εταιρεία την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με τους βασικούς πυλώνες του καταναλωτή, των εσόδων, και Core Tech, με γενικό διευθυντή τρέχει κάθε τμήματος. «Πιστεύω ότι τα έχουμε στήσει ώστε να μπορούν πραγματικά να κινούνται γρήγορα», λέει τώρα. Ως μέρος της αλλαγής, δύο στελέχη που είχαν αναφερθεί προηγουμένως στον Dorsey – ο επικεφαλής μηχανικός Michael Montano και ο Dantley Davis, ο επικεφαλής σχεδιασμού και έρευνας – σχεδιάζουν να αποχωρήσουν στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Λειτουργούσαμε προηγουμένως σε μια λειτουργική δομή όπου είχαμε έναν ενιαίο μηχανικό οργανισμό, έναν ενιαίο ερευνητικό οργανισμό σχεδιασμού και ομάδες προϊόντων που είχαν ενσωματωθεί σε αυτά», λέει ο Agrawal, υπονοώντας ότι η εγκατάσταση επιβράδυνε την εταιρεία. Μαζί με τους τρεις νέους γενικούς διευθυντές – που είναι οι Kayvon Beykpour, Bruce Falck και Nick Caldwell – ο Lindsey Iannucci διορίστηκε Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων. «Θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη λειτουργική μας αυστηρότητα σε αυτή τη νέα δομή για να μας οδηγήσει πραγματικά σε ταχύτερη λήψη αποφάσεων, σαφέστερη ιδιοκτησία, αυξημένη υπευθυνότητα, βελτιωμένες λειτουργίες, που θα έχουν ως αποτέλεσμα ταχύτερη εκτέλεση συνολικά και καλύτερα αποτελέσματα», σύμφωνα με τον Agrawal.

Η εστίασή του στην ταχύτητα ήταν ένα θέμα που επαναλαμβανόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης περίπου 30 λεπτών. Εξήγησε πώς, στον προηγούμενο ρόλο του ως επικεφαλής τεχνολογίας, εστίασε στην ανακατασκευή της παλιάς τεχνικής στοίβας της εταιρείας, έτσι ώστε τα προϊόντα να μπορούν να αποστέλλονται ταχύτερα. Παραδέχτηκε ότι υπήρξε «αργή λήψη αποφάσεων λόγω του τόσο μεγάλου συντονισμού που έπρεπε να συμβεί» μεταξύ των ομάδων για να γίνουν οι αλλαγές έξω από την πόρτα. Τα σχόλιά του ισοδυναμούσαν με μια άμεση παραδοχή ότι το Twitter δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των επενδυτών από τότε που βγήκε στο χρηματιστήριο και ότι η εταιρεία άργησε να αντιμετωπίσει τις αλλαγές στη συμπεριφορά των χρηστών όλα αυτά τα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *