Τα πρώτα σημεία αναφοράς υποδεικνύουν ότι το Snapdragon 8 Gen 1 ανταγωνίζεται την GPU της A15 Bionic

Τα πρώτα σημεία αναφοράς υποδεικνύουν ότι το Snapdragon 8 Gen 1 ανταγωνίζεται την GPU της A15 Bionic

Το  Apple15 Bionic της Apple κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο με την οικογένεια iPhone 13, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά δεν έχουμε ακόμη δει την ανταγωνιστική πρόταση  της Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen 1. Τα πρώιμα αποτελέσματα αναφοράς είναι τώρα και προτείνουν ότι η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τη νέα Adreno GPU του SoC μπορεί να είναι δικαιολογημένη.

Διάσημος tipster μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν πώς το A15 Bionic της Apple και το Snapdragon 8 Gen 1 είναι πολύ κοντά σε διάφορες δοκιμές GPU. Δεν υπάρχει στατιστικά σημαντική διαφορά στη δοκιμή εκτός οθόνης GFXBench T Rex, αλλά στη δοκιμή εκτός οθόνης ES 3.0 του Μανχάταν, ο υποψήφιος της Qualcomm έλαβε 267 καρέ – περίπου 24% υψηλότερη βαθμολογία από το chip της Apple. Στην εκτέλεση του 3DMark Wild Life Unlimited, ωστόσο, το Snapdragon έλαβε 12% χαμηλότερη βαθμολογία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που το τσιπ της Qualcomm μπορεί να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί  το υλικό της Apple ή και να το ξεπεράσει από την άποψη της καθαρής επεξεργαστικής ισχύος. Αλλά φυσικά, χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για να πούμε με βεβαιότητα εάν το Snapdragon 8 Gen 1 θα πάρει το στέμμα ως το πιο ισχυρό SoC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *