Η Meta θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο μέχρι τον Ιούνιο

Η Meta θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο μέχρι τον Ιούνιο

H Meta έχει πλέον ένα πιο σταθερό χρονοδιάγραμμα για πλήρη επιστροφή στο γραφείο, αλλά δίνει επίσης στους εργαζόμενους την ευκαιρία να μείνουν στο σπίτι για λίγο ακόμη. H μητρική εταιρεία του Facebook είπε ότι τα γραφεία των ΗΠΑ θα ανοίξουν πλήρως στα τέλη Ιανουαρίου 2022, αλλά ότι ένα «πρόγραμμα αναβολής γραφείου» θα επιτρέψει στο προσωπικό στις ΗΠΑ και στον Καναδά να καθυστερήσει την επιστροφή για τρεις έως πέντε μήνες. . Μπορούν να επιστρέψουν μέχρι τον Ιούνιο, εάν δεν αισθάνονται ακόμα άνετα με την προσωπική εργασία, αλλά δεν θέλουν να δεσμευτούν σε μια μακροπρόθεσμη απομακρυσμένη θέση.

Η Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού Janelle Gale είπε ότι ο Meta θα εξακολουθήσει να «έχει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια» στα γραφεία για τους υπαλλήλους που θα επιστρέψουν τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης αποδέχτηκε επίσης ότι οι άλλοι «δεν είναι έτοιμοι» να εμφανιστούν.

Η κίνηση ήρθε λίγες μέρες αφότου η Google καθυστέρησε περαιτέρω τα σχέδιά της για την επιστροφή στο γραφείο, και την ίδια στιγμή που η Lyft είπε ότι δεν θα απαιτούσε πλέον επιστροφή τον Φεβρουάριο. Η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και η αβεβαιότητα σχετικά με την παραλλαγή Omicron έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια της απαίτησης από κάθε εργαζόμενο στο γραφείο να επιστρέψει, ακόμη και αν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για μάσκα και εμβολιασμό. Με απλά λόγια, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να μπορέσουν οι εταιρείες να απαιτήσουν εργασία γραφείου χωρίς να αντιμετωπίσουν σημαντικές αντιστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *