Το iOS 15.2 θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε ανταλλακτικά iPhone τρίτων

Το iOS 15.2 θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε ανταλλακτικά iPhone τρίτων

Η άποψη της Apple φαινομενική σχετικά με τη δυνατότητα επισκευής θα σας βοηθήσει σύντομα να εντοπίσετε τα καλύτερα καταστήματα επισκευής iPhone και πωλητές ανταλλακτικών. Η Apple αποκάλυψε ότι οι ρυθμίσεις του iOS 15.2 θα περιλαμβάνουν μια ενότητα “Ιστορικό ανταλλακτικών και σέρβις” (στην ενότητα Γενικά > Πληροφορίες) που υποδεικνύει όχι μόνο εάν η μπαταρία, η κάμερα και η οθόνη έχουν αντικατασταθεί, αλλά θα υποδεικνύει εάν είναι ή όχι ενέκρινε επίσημα τα ανταλλακτικά της Apple. Εάν ένα στοιχείο αναφέρεται ως “άγνωστο εξάρτημα”, είτε είναι ανεπίσημο, είτε είναι ήδη χρησιμοποιημένο εξάρτημα από άλλο iPhone είτε δυσλειτουργεί.

Το πόσα θα μάθετε εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone σας. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί iPhone XR, XS ή δεύτερης γενιάς iPhone SE μπορεί να καταλάβει μόνο εάν η μπαταρία έχει αντικατασταθεί. Θα χρειαστείτε ένα iPhone 11 ή νεότερο για να μάθετε επίσης αν υπάρχει αλλαγή οθόνης και ένα iPhone 12 ή μεταγενέστερο για να μάθετε εάν η κάμερα έχει αντικατασταθεί. Η Apple τόνισε ότι αυτές οι ειδοποιήσεις δεν θα σας εμποδίσουν να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας — είστε εντάξει όταν χρησιμοποιείτε ανεπίσημα εξαρτήματα και χάνετε την κάλυψη της εγγύησης.

Το iOS 15.2 υπάρχει επί του παρόντος ως υποψήφια έκδοση για προγραμματιστές, υποδηλώνοντας ότι η τελική έκδοση θα είναι διαθέσιμη σχετικά σύντομα. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι κάτοχοι iPad θα δουν κάποια στιγμή μια αντίστοιχη λειτουργία ιστορικού ανταλλακτικών.

Η ετικέτα “άγνωστο τμήμα” μπορεί να μην ενθουσιάσει τους υποστηρικτές για επιλογές εξαρτημάτων τρίτων. Η Apple θέλει ξεκάθαρα να χρησιμοποιείτε επίσημα ανταλλακτικά και αυτό σημαίνει είτε να το παραλάβετε για εξουσιοδοτημένο σέρβις είτε να  αγοράσετε ανταλλακτικά από την Apple. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πιάσετε τα καταστήματα που λένε ψέματα για την ποιότητα των ανταλλακτικών τους, και θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν επισκευάζετε μόνοι σας ένα iPhone και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι επιδιορθώσεις σας έγιναν ομαλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *