Συνελήφθη φερόμενος συνεργάτης επιθέσεων ransomware σε τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

Συνελήφθη φερόμενος συνεργάτης επιθέσεων ransomware σε τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

Ένας 31χρονος Καναδός υπήκοος κατηγορήθηκε για επιθέσεις ransomware εναντίον οργανισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, σύμφωνα με ομοσπονδιακό κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε σήμερα.

Παράλληλες έρευνες από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και την Επαρχιακή Αστυνομία του Οντάριο (OPP) αποκάλυψαν ότι ο Μάθιου Φίλμπερτ από την Οτάβα συμμετείχε σε διάφορες κυβερνοεπιθέσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Μάιο του 2018, ο Philbert στόχευσε τουλάχιστον δέκα υπολογιστές ενός οργανισμού στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από την Περιφέρεια της Αλάσκας.

Ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να αναπτύξει ransomware στους υπολογιστές του θύματος, το οποίο θα επηρέαζε την «ιατρική εξέταση, διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα» πολλών ατόμων.

«Στις 28 Απριλίου 2018 ή περίπου, εντός της Περιφέρειας της Αλάσκας και αλλού, ο κατηγορούμενος, MATTHEW PHILBERT, εν γνώσει τουι προσπάθησε να προκαλέσει τη μετάδοση ενός προγράμματος, πληροφοριών, κώδικα και εντολής και, ως αποτέλεσμα τέτοιας συμπεριφοράς , προκλήθηκε σκόπιμα ζημιά χωρίς άδεια σε έναν προστατευμένο υπολογιστή που ανήκει στην Πολιτεία της Αλάσκας.Eάν ολοκληρωνόταν η επίθεση, θα είχε προκαλέσει: (α) την τροποποίηση, την απομείωση και την πιθανή τροποποίηση και εξασθένιση των ιατρικών φακέλων εξέτασης, διάγνωσης, θεραπείας και φροντίδας 1 ή περισσότερων ατόμων· β) απειλή για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια· και, (γ) ζημιά που επηρεάζει 10 ή περισσότερους προστατευμένους υπολογιστές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 1 έτους.»

Η εισβολή, που  ξεκίνησε στις 26 Απριλίου, είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων που ανήκαν σε περισσότερα από 500 άτομα. Συνήθως, το ransomware αναπτύσσεται στο τελευταίο στάδιο μιας επίθεσης αφού οι εισβολείς καθορίσουν ποιους υπολογιστές θα κρυπτογραφήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *