Η Microsoft ξεκινά να κυκλοφορεί το επανασχεδιασμένο Σημειωματάριο για Windows 11

Η Microsoft ξεκινά να κυκλοφορεί το επανασχεδιασμένο Σημειωματάριο για Windows 11

H Microsoft έχει αρχίσει να κυκλοφορεί το νέο και πλήρως επανασχεδιασμένο Σημειωματάριο για Windows 11 σε όλα τα Windows Insiders στο Dev Channel.

H εταιρία  παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα σχεδίαση της εφαρμογής τον Ιούνιο μέσω στιγμιότυπων οθόνης που κοινοποιήθηκαν πριν από την επίσημη κυκλοφορία για να δείξει τις αλλαγές των Windows 11 στη διεπαφή εγγενών εφαρμογών.

“Πρώτον, θα παρατηρήσετε μια πλήρως ενημερωμένη διεπαφή χρήστη που ευθυγραμμίζεται με τη νέα οπτική σχεδίαση των Windows 11, συμπεριλαμβανομένων των στρογγυλεμένων γωνιών, του Mica και άλλων”, δήλωσε σήμερα ο Dave Grochocki, κύριος διευθυντής προγράμματος της Microsoft για τις εφαρμογές εισερχομένων των Windows.”Η παραγωγικότητα, η απόδοση και η αξιοπιστία είναι πρωταρχικής σημασίας στο Σημειωματάριο. Ανεξάρτητα από το πώς ενσωματώνετε το Σημειωματάριο στις ροές εργασίας σας, θα διασφαλίσουμε ότι το Σημειωματάριο θα συνεχίσει να υπερέχει σε αυτούς τους τομείς.”

Η διεπαφή χρήστη εύρεσης και αντικατάστασης έλαβε επίσης πλήρη επανασχεδιασμό στη νέα έκδοση του Σημειωματάριου και πρόσθεσε υποστήριξη για αναίρεση πολλαπλών επιπέδων, μια από τις κορυφαίες δυνατότητες που ζητούν οι Insiders.

Το ενημερωμένο Σημειωματάριο έρχεται τώρα και με ένα σκοτεινό θέμα. Ενώ το Σημειωματάριο θα ταιριάζει με τις τρέχουσες προτιμήσεις θέματος σε όλο το λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να μεταβείτε χειροκίνητα στη νέα σκοτεινή λειτουργία από τη σελίδα Ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Notepad's new Find and Replace UI

Ωστόσο, η Microsoft εξακολουθεί να λύνει όλα τα προβλήματα και να εργάζεται για τη διόρθωση σφαλμάτων που επηρεάζουν την κύλιση και την εναλλαγή γλώσσας εισαγωγής.

“Στην έκδοση προεπισκόπησης που κυκλοφορούμε σήμερα, υπάρχει μια σειρά από γνωστά ζητήματα που θα αντιμετωπίσουμε σε μελλοντικές ενημερώσεις”, πρόσθεσε ο Grochocki.

“Αυτό περιλαμβάνει ζητήματα που επηρεάζουν τη χρήση των πλήκτρων πρόσβασης πληκτρολογίου κατά την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών γλωσσών εισαγωγής ή κατά τη χρήση ιαπωνικού IME, και υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να παρατηρήσετε απροσδόκητη συμπεριφορά όταν χρησιμοποιείτε το shift-click για να επιλέξετε κείμενο ή κατά την κύλιση.”

Η Microsoft συνεχίζει επίσης να αυξάνει την απόδοση όταν ανοίγει πολύ μεγάλα αρχεία με τη νέα εφαρμογή Σημειωματάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *