Το WhatsApp κάνει πιλοτικές πληρωμές με κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Το WhatsApp κάνει πιλοτικές πληρωμές με κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Μια λειτουργία πληρωμής κρυπτονομισμάτων έχει λανσαριστεί από το WhatsApp για επιλεγμένο αριθμό χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Novi integration, ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ανήκει στο Facebook (Meta), είναι πλέον ενσωματωμένο στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp. Καθώς ξεκίνησε αρχικά ως πιλοτικό πρόγραμμα, η δυνατότητα πληρωμής κρυπτονομισμάτων επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν και να στέλνουν χρήματα χρησιμοποιώντας το Paxos Dollar (USPD) “άμεσα, με ασφάλεια και χωρίς χρέωση”.

Η αποστολή πληρωμών μέσω WhatsApp είναι παρόμοια με την αποστολή τακτικών συνημμένων σε μια συνομιλία ανταλλαγής μηνυμάτων. Πατώντας το εικονίδιο προσθήκη/συν (+), θα εμφανιστεί πλέον στο μενού η επιλογή «Πληρωμή». Οι χρήστες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα πληρωμής κρυπτονομισμάτων θα λάβουν USDP, το οποίο επιτρέπει την ανάληψη στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους λόγω της σύνδεσης της αξίας των δολαρίων Paxos με το Δολάριο ΗΠΑ (USD).

Δεν υπάρχουν χρεώσεις είτε με τη διατήρηση υπολοίπου σε έναν λογαριασμό κρυπτονομίσματος Novi είτε με την πραγματοποίηση αναλήψεων σε τραπεζικό λογαριασμό. Ούτε η ενσωμάτωση του Novi στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων επηρεάζει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο των συνομιλιών.

Αν και η Meta είχε ανακοινώσει το 2019 ότι σκόπευε να κυκλοφορήσει ένα κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Libra, το πιλοτικό πρόγραμμα μικρής κλίμακας που ξεκινά σήμερα στις ΗΠΑ είναι άμεσο παράγωγο του ίδιου στόχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *