Τα Windows 11 επαναφέρουν μια άλλη δυνατότητα της γραμμής εργασιών με μεγάλη ζήτηση

Τα Windows 11 επαναφέρουν μια άλλη δυνατότητα της γραμμής εργασιών με μεγάλη ζήτηση

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το γραφικό στοιχείο καιρού που παρουσιάστηκε αρχικά μέσω των Windows 10 θα ενσωματωθεί στα Windows 11. Προστέθηκε επίσης μια νέα δυνατότητα φωνητικής πρόσβασης για το λειτουργικό σύστημα.

Η τελευταία έκδοση προεπισκόπησης Insider για τα Windows 11, με κωδικό. 22518, εμφανίζει ζωντανό περιεχόμενο καιρού στην αριστερή πλευρά της γραμμής εργασιών. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να ανοίξουν τον πίνακα γραφικών στοιχείων τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το σημείο εισόδου.

Μια άλλη προσθήκη στην τελευταία έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11 είναι η φωνητική πρόσβαση, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν διάφορες πτυχές του υπολογιστή τους και του κειμένου του συγγραφέα μέσω φωνητικών εντολών.

Η νέα λειτουργία σάς επιτρέπει να ανοίγετε και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, να περιηγείστε στον Ιστό και να ελέγχετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα στοιχείο όπως ένα κουμπί ή έναν σύνδεσμο λέγοντας “κλικ έναρξη” ή “κλικ ακύρωση”. Ομοίως, θα μπορείτε να ανοίξετε μια εφαρμογή λέγοντας “open Edge” ή “open Word”.

Άλλα στοιχεία με τα οποία μπορεί κανείς να αλληλεπιδράσει μέσω της φωνής του είναι η αναζήτηση και η επεξεργασία κειμένου, καθώς και η αλληλεπίδραση με επικαλύψεις. Η Microsoft παρείχε μια πλήρη λίστα εντολών για φωνητική πρόσβαση, αλλά επεσήμανε ότι υποστηρίζει μόνο την επιλογή Αγγλικά-ΗΠΑ στην ενότητα γλώσσας εμφάνισης.

Η Microsoft έχει επίσης διευκολύνει τους νέους χρήστες να εγκαταστήσουν το Υποσύστημα Windows για Linux μέσω του Microsoft Store.

Η Microsoft εισάγει επίσης τη συλλογή Spotlight στα Windows 11, η οποία θα «διατηρήσει την επιφάνεια εργασίας σας φρέσκια και εμπνευσμένη». Νέες επιτραπέζιες εικόνες από όλο τον κόσμο θα προσφέρονται καθημερινά, συνοδευόμενες από διάφορα στοιχεία που αφορούν την ίδια την εικόνα.

Εκτός από την προεπισκόπηση Insider build 22518, η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα επανασχεδιασμένο Σημειωματάριο. Μια ενημερωμένη διεπαφή χρήστη φέρνει αλλαγές σαν στρογγυλεμένες γωνίες, αλλά η πιο συναρπαστική συμπερίληψη είναι ένα στοιχείο σκοτεινής λειτουργίας. Το νέο Σημειωματάριο αντιμετωπίζει επίσης ένα «αίτημα κορυφαίας δυνατότητας κοινότητας» προσθέτοντας υποστήριξη για αναίρεση πολλαπλών επιπέδων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε όλες αυτές οι αλλαγές θα γίνουν διαθέσιμες για όλους τους χρήστες των Windows 11, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Όσον αφορά την τελευταία έκδοση προεπισκόπησης που κυκλοφόρησε στο κανάλι προγραμματιστών των Windows 11, η Microsoft δήλωσε ότι δεν θα είναι προσφέρεται σε υπολογιστές ARM64 λόγω ενός προβλήματος για το οποίο εργάζεται επί του παρόντος να διορθωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *