Η Sony φέρεται να σχεδίαζε να φέρει το PlayStation Now σε τηλέφωνα

Η Sony φέρεται να σχεδίαζε να φέρει το PlayStation Now σε τηλέφωνα

H Microsoft δεν ήταν ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής κονσολών που ήλπιζε να φέρει τα παιχνίδια της στα τηλέφωνα. Σύμφωνα με ένα έγγραφο από τη μήνυση της ΄Epic Games κατά της Apple φαίνεται  ότι ο κατασκευαστής iPhone είχε μάθει ότι η Sony σχεδίαζε μια “επέκταση για κινητά” του PlayStation Now το 2017. Η υπηρεσία θα έκανε streaming πάνω από 450 παιχνίδια PS3 στην αρχή και θα ακολουθούσε Τίτλοι PS4.

Η Apple ανέφερε την επέκταση του PlayStation Now καθώς βρισκόταν στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του Apple Arcade, την απάντησή του στην υπηρεσία της Sony καθώς και στο Xbox Game Pass. Ενώ το Arcade δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 2019 και εξακολουθεί να μην περιλαμβάνει ροή, η Apple είδε το PlayStation Now ως ενδεικτικό μιας ευρύτερης στροφής προς τις συνδρομές gaming.

Εφόσον η πληροφορία της Apple ήταν ακριβής, δεν είναι σαφές γιατί η Sony εξακολουθεί να μην κάνει streaming παιχνίδια στους κατόχους smartphone. Ένα υβρίδιο του PlayStation Now και του PlayStation Plus φέρεται να αναμένεται την άνοιξη του 2022, αλλά η σχετική φήμη δεν έκανε αναφορά για πρόσβαση σε κινητά.  

Μπορεί να υπήρξαν μερικοί παράγοντες στη δουλειά. Η Sony μπορεί να μην ήθελε να δοκιμάσει τις πολιτικές της Apple που μπλοκάρουν  αποτελεσματικά τις εφαρμογές παιχνιδιών cloud — η Microsoft έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Ιστό για να ξεπεράσει αυτόν τον περιορισμό. Υπάρχουν επίσης γνωστές τεχνικές προκλήσεις, όπως η προσαρμογή τίτλων που εστιάζουν στο gamepad σε οθόνες αφής ή η εξασφάλιση αξιόπιστων ροών σε συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό υποδηλώνει ότι η Sony εξέταζε τουλάχιστον μια πιο φιλόδοξη έκδοση του PlayStation Now από την υπηρεσία που βλέπετε σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *