Η Ουκρανία συλλαμβάνει 51 για πώληση προσωπικών δεδομένων  300 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ και την ΕΕ

Η Ουκρανία συλλαμβάνει 51 για πώληση προσωπικών δεδομένων 300 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ και την ΕΕ

Οι ουκρανικές αρχές επιβολής του νόμου συνέλαβαν 51 υπόπτους που πιστεύεται ότι πουλούσαν κλεμμένα προσωπικά δεδομένα σε φόρουμ hacking που ανήκαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

«Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, κατασχέθηκαν περίπου 100 βάσεις δεδομένων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την περίοδο 2020-2021», δήλωσε το Τμήμα Κυβερνοαστυνομίας της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας.

“Οι βάσεις δεδομένων που κατασχέθηκαν περιείχαν πληροφορίες για περισσότερους από 300 εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας, της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών”

Μετά από αυτή τη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, η ουκρανική αστυνομία έκλεισε επίσης έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους που χρησιμοποιούνταν για την πώληση προσωπικών πληροφοριών που είχαν κλαπεί τόσο από Ουκρανούς όσο και από αλλοδαπούς ( το όνομα του ιστότοπου δεν αποκαλύφθηκε στο δελτίο τύπου).

Στην πλέον κλειστή παράνομη αγορά, οι ύποπτοι πουλούσαν ένα ευρύ φάσμα κλεμμένων προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων αριθμών τηλεφώνου, επωνύμων, ονομάτων, διευθύνσεων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πληροφοριών ταξινόμησης οχημάτων.

«Οι εισβολείς πούλησαν πληροφορίες σε κλειστά φόρουμ hacking, καθώς και σε κοινωνικά δίκτυα και αγγελιοφόρους», πρόσθεσε ο Serhiy Lypka, Επικεφαλής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλημάτων στον Τομέα των Συστημάτων Υπολογιστών.

“Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 117 αναζητήσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα, αφαιρέθηκαν περισσότερα από 90.000 gigabyte πληροφοριών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *