Το Google Chrome είναι πλέον ταχύτερο στα Windows 10 και Windows 11

Το Google Chrome είναι πλέον ταχύτερο στα Windows 10 και Windows 11

H περιήγηση στον ιστό στο Google Chrome για Windows 10 και Windows 11 είναι πλέον ταχύτερη από ποτέ χάρη στις νέες βελτιώσεις .

Τόσο η Microsoft όσο και η Google προσπαθούν να μειώσουν την προτεραιότητα των καρτελών παρασκηνίου περιορίζοντας το JavaScript. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες έχουν μειώσει τη χρήση CPU, GPU και μνήμης σε προγράμματα περιήγησης που βασίζονται σε Chromium και υπάρχει περισσότερη μνήμη, CPU και GPU για καρτέλες πρώτου πλάνου που χρησιμοποιείτε ενεργά.

Όπως αναφέρθηκε, η λύση της Google περιορίστηκε στις καρτέλες φόντου. Η εταιρεία προηγουμένως δεν επικεντρωνόταν στη χρήση παρασκηνίου των παραθύρων ή των παραθύρων που ελαχιστοποιήθηκαν στη γραμμή εργασιών ή μετακινήθηκαν εκτός οθόνης. Εάν τα κάποια παράθυρα αντιμετωπίζονταν σαν καρτέλες φόντου, η απόδοση του Chrome θα ήταν σημαντικά καλύτερη.

Με βάση αυτήν την υπόθεση, η Google άρχισε να εργάζεται σε ένα έργο που ονομάζεται “Native Window Occlusion” για να μειώσει τη χρήση παρασκηνίου των καρτελών σε κάποια  παράθυρα (δεν είναι ενεργά ορατά στον χρήστη).

Η Google εργάζεται σε αυτό το έργο για περισσότερα από τρία χρόνια και αντιμετώπισε ζητήματα συμβατότητας με ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών, εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές κ.λπ. Ως μέρος του έργου βελτιστοποίησης, η Google αγνόησε ελαχιστοποιημένα παράθυρα (δεν είναι ορατά στον χρήστη), εικονική επιφάνεια εργασίας ως αποκλεισμένη , κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *