Το Microsoft Teams διαθέτει πλέον υποστήριξη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για κλήσεις ένας προς έναν

Το Microsoft Teams διαθέτει πλέον υποστήριξη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για κλήσεις ένας προς έναν

Η Microsoft διαθέτει υποστήριξη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο (E2EE) για το Microsoft Teams. Μετά την ανακοίνωση της δυνατότητας νωρίτερα φέτος και τη δοκιμή μιας δημόσιας προεπισκόπησης από τον Οκτώβριο, το Microsoft Teams λαμβάνει την πρόσθετη υποστήριξη ασφαλείας E2EE για όλες τις κλήσεις ένας προς έναν. Μια ενημέρωση κυκλοφορεί σε όλους τους χρήστες του Teams σήμερα, δίνοντας στους διαχειριστές IT την επιλογή να ενεργοποιούν και να ελέγχουν το E2EE για κλήσεις ένας προς έναν.

«Πολλοί εταιρικοί πελάτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε κλάδους όπως η αεροδιαστημική, η κατασκευή, οι τηλεπικοινωνίες και οι επαγγελματικές υπηρεσίες βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης κλήσεων E2EE για την εφαρμογή Teams», εξηγεί ο John Gruszczyk, τεχνικός διευθυντής προϊόντων στη Microsoft.

Το Microsoft Teams κρυπτογραφεί επί του παρόντος δεδομένα κατά τη μεταφορά και την ηρεμία, επιτρέποντας στις εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες να αποκρυπτογραφούν περιεχόμενο για σκοπούς καταγραφής διατήρησης δεδομένων. Η Microsoft χρησιμοποιεί επίσης κρυπτογράφηση SharePoint για την ασφάλεια των αρχείων σε κατάσταση ηρεμίας και κρυπτογράφηση OneNote για σημειώσεις που είναι αποθηκευμένες στο Microsoft Teams. Όλο το περιεχόμενο συνομιλίας στο Teams είναι επίσης κρυπτογραφημένο κατά τη μεταφορά και την ηρεμία.

Αυτή η νέα κρυπτογράφηση E2EE θα ασφαλίσει περαιτέρω τις κλήσεις ένας προς έναν εντός του Teams, αλλά σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες του Teams θα απενεργοποιηθούν εάν το ενεργοποιήσουν οι διαχειριστές IT. Η εγγραφή, η ζωντανή λεζάντα / μεταγραφή, η μεταφορά κλήσεων, η στάθμευση κλήσεων, η συγχώνευση κλήσεων και λειτουργίες όπως η μεταφορά κλήσεων σε άλλη συσκευή ή η προσθήκη συμμετεχόντων για τη δημιουργία μιας ομαδικής κλήσης θα απενεργοποιηθούν όλες σε κλήσεις ένας προς έναν που χρησιμοποιούν E2EE.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *