Η Apple επαναφέρει τις απαιτήσεις μάσκας σε όλα τα καταστήματα των ΗΠΑ

Η Apple επαναφέρει τις απαιτήσεις μάσκας σε όλα τα καταστήματα των ΗΠΑ

Εν μέσω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, η Apple θα απαιτεί πλέον από όλους τους πελάτες να φορούν μάσκα όταν επισκέπτονται τα καταστήματά της σε ολόκληρη τη χώρα. Η εταιρεία είπε ότι θα επιβάλει επίσης όρια πληρότητας. Η κίνηση έρχεται αφότου η Apple πρόσφατα ήρε τις απαιτήσεις για μάσκα σε περισσότερα από 100 καταστήματά της σε όλη τη χώρα ενόψει του Σαββατοκύριακου της Ημέρας των Ευχαριστιών. «Εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων σε πολλές κοινότητες, απαιτούμε τώρα από όλους τους πελάτες να ενωθούν με τα μέλη της ομάδας μας φορώντας μάσκες ενώ επισκέπτονται τα καταστήματά μας», δήλωσε η Apple σε δήλωση στο Bloomberg.

Σε ένα σημείωμα που έλαβε το κατάστημα, η Apple είπε ότι έλαβε την απόφαση «μετά από εξέταση των τελευταίων τάσεων στον αριθμό των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ». Η προσφάτως αλληλουχημένη παραλλαγή του omicron προκαλεί νέες ανησυχίες σχετικά με την κατεύθυνση της πανδημίας. Σύμφωνα με το CNBC, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Τρίτη ότι η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιοδήποτε προηγούμενο στέλεχος του COVID-19. 

«Ακόμη και αν το όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια, ο τεράστιος αριθμός των περιπτώσεων θα μπορούσε για άλλη μια φορά να κατακλύσει τα απροετοίμαστα συστήματα υγείας», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Από την Τρίτη, το στέλεχος omicron αντιπροσωπεύει περίπου το 3,0 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ, από 0,4 τοις εκατό την προηγούμενη εβδομάδα.

Η απρόβλεπτη φύση της πανδημίας ανάγκασε την Apple να αλλάζει συχνά τις πολιτικές λιανικής της καθώς η κατάσταση έχει εξελιχθεί. Το χρονοδιάγραμμα αυτής της τελευταίας αύξησης θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας καθώς φαίνεται να κλείσει άλλη μια πολυάσχολη περίοδο διακοπών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *