Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Google που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες εμβολίου για τον COVID-19 θα απολυθούν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Google που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες εμβολίου για τον COVID-19 θα απολυθούν

Η Google έδωσε στους υπαλλήλους τους προθεσμία έως τις 3 Δεκεμβρίου για να δηλώσουν την κατάστασή τους ως προς το εμβόλιο COVID-19. Και σύμφωνα με το CNBC, εάν δεν συμμορφώνονταν με την εντολή του τεχνολογικού γίγαντα για τα εμβόλια, θα έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση και να πείσουν την Google ότι είναι δικαιολογημένο εάν δεν θέλουν να χάσουν τελικά τη δουλειά τους. Η Google θα εγκρίνει εξαιρέσεις κατά περίπτωση. 

Στην έκθεσή της, η δημοσίευση ανέφερε ότι έχει δει ένα εσωτερικό σημείωμα που προειδοποιεί το προσωπικό για τις συνέπειες εάν εξακολουθεί να μην έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες εμβολίων της εταιρείας έως τις 18 Ιανουαρίου. Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν ή δεν έχουν εξασφαλίσει έγκυρη εξαίρεση θα τεθούν σε διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών για 30 ημέρες. Στη συνέχεια, η Google θα τους βάλει σε προσωπική άδεια άνευ αποδοχών για έως και έξι μήνες και τελικά θα τους απολύσει εάν πραγματικά δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. 

Ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να εξήγησε στο σημείωμα ότι εφαρμόζει την εντολή του για τα εμβόλια για να συμμορφωθεί με το εκτελεστικό διάταγμα της διοίκησης. Βάσει αυτής της εντολής, όλες οι αμερικανικές εταιρείες με περισσότερους από 100 εργαζόμενους πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 18 Ιανουαρίου. Ενώ η διαταγή βρίσκεται σε αδιέξοδο αφού τα δικαστήρια είχαν μπλοκάρει την εφαρμογή της, η Google μπορεί απλώς να επέλεξε να συνεχίσει τα σχέδιά της για να διασφαλίσει τη συμμόρφωσή της σε περίπτωση που η εντολή τεθεί ξαφνικά σε ισχύ.

“Αναμένουμε ότι σχεδόν όλοι οι ρόλοι στην Google στις ΗΠΑ θα εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος. Οποιοσδήποτε εισέρχεται σε ένα κτίριο της Google πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει εγκεκριμένο κατάλυμα που του επιτρέπει να εργάζεται ή να επισκέπτεται… συχνές δοκιμές είναι δεν είναι έγκυρη εναλλακτική λύση στον εμβολιασμό», αναφέρεται στο σημείωμα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, υπάρχει αναφορά  ότι η Google  θα καθυστερήσει την υποχρεωτική επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο . Ωστόσο, ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να έρχονται στο γραφείο «όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, να επανασυνδεθούν με συναδέλφους προσωπικά και να αρχίσουν να ανακτούν τη μυϊκή μνήμη του να βρίσκονται σε [ένα] πιο τακτικά».

Αν και θα επιβάλει αυστηρά τον κανόνα της για όλους τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγγελίας, η Google έδωσε σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν μια επιλογή. Εάν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν έγκυρη θρησκευτική ή ιατρική εξαίρεση, μπορούν να «εξερευνήσουν» άλλους ρόλους εντός της εταιρείας που δεν έρχονται σε αντίθεση με την παραγγελία. Εάν μπορούν να βρουν έναν τέτοιο ρόλο και δεν απαιτεί εργασία στο γραφείο, μπορούν επίσης να εργαστούν μόνιμα εξ αποστάσεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *