Το Twitter προσθέτει υπότιτλους που δημιουργούνται αυτόματα για βίντεο

Το Twitter προσθέτει υπότιτλους που δημιουργούνται αυτόματα για βίντεο

To Twitter κάνει ένα ακόμη βήμα για να γίνει πιο προσιτό. Την Τρίτη, η εταιρεία άρχισε να κυκλοφορεί αυτόματους υπότιτλους για βίντεο. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε Android, iOS και στο πρόγραμμα-πελάτη ιστού του. Στο κινητό, θα δείτε τους υπότιτλους να εμφανίζονται αυτόματα όταν αρχίσετε να παρακολουθείτε ένα βίντεο σε σίγαση. Μπορείτε να τα διαμορφώσετε ώστε να παραμένουν ενεργοποιημένα ακόμα και αφού αυξήσετε την ένταση του ήχου στη συσκευή σας μέσω των ρυθμίσεων προσβασιμότητας στο τηλέφωνό σας.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μόνο τα βίντεο που ανεβαίνουν από σήμερα και μετά θα περιλαμβάνουν λεζάντες που δημιουργούνται αυτόματα. Δεν υπάρχει επίσης τρόπος να αναφέρετε ανακριβείς λεζάντες αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε στο πρακτορείο ότι «εξετάζει πάντα τρόπους για να βελτιώσει τις δυνατότητες προσβασιμότητας».

Η εισαγωγή των αυτόματων υπότιτλων βίντεο είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για το Twitter. Μόλις πέρυσι, οι υποστηρικτές της προσβασιμότητας επέκριναν την εταιρεία για την εισαγωγή μιας δυνατότητας όπως τα ηχητικά tweets χωρίς να τα υποστηρίζει με εργαλεία προσβασιμότητας. Στον απόηχο του συμβάντος, η εταιρεία δημιούργησε δύο ομάδες προσβασιμότητας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *