Η Amazon θέλει να κάνει streaming τα παιχνίδια των Windows στο Luna μέσω Linux

Η Amazon θέλει να κάνει streaming τα παιχνίδια των Windows στο Luna μέσω Linux

Η εταιρεία αναζητά να προσλάβει μηχανικούς που είναι εξοικειωμένοι με τα DXVK, Wine (Proton) και Mesa. Αυτές είναι οι ίδιες τεχνολογίες που επιτρέπουν τη συμβατότητα παιχνιδιών Windows στο επερχόμενο Steam Deck της Valve. Στην πραγματικότητα, αυτά τα εργαλεία είναι ήδη διαθέσιμα στους παίκτες Linux μέσω του προγράμματος-πελάτη Steam.

Ο σκοπός τους είναι να αφαιρέσουν και να ευτελίσουν την εγκατάσταση των παιχνιδιών των Windows στο Linux, ενώ προσφέρουν ένα sandbox συμβατότητας για κάθε παιχνίδι. Αυτό προσφέρει πλεονεκτήματα στο μοντέλο των Windows, όπου μια νέα ενημέρωση λειτουργικού συστήματος ή βιβλιοθήκης θα μπορούσε να αποδώσει ένα παλαιότερο παιχνίδι που δεν υποστηρίζεται πλέον , ασύμβατες.

Το Valve’s Proton είναι ένα fork of Wine, το οποίο είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στις εφαρμογές των Windows να εκτελούνται σε Linux μέσω μιας συλλογής βιβλιοθηκών με αντίστροφη μηχανική. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η Amazon θα ήθελε να αξιοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες, καθώς αυτό θα της επέτρεπε να χρησιμοποιεί παιχνίδια sandbox σε ένα κέντρο δεδομένων AWS. Το πιο σημαντικό, θα επέτρεπε στην Amazon να προσφέρει υπάρχοντες τίτλους χωρίς να χρειάζεται να αναθέσει θύρες ειδικά για το Luna. Από τη λίστα εργασιών:

«Συγκεκριμένα, αυτός ο ρόλος περιλαμβάνει την εργασία με το Proton – ένα επίπεδο συμβατότητας για την εκτέλεση παιχνιδιών των Windows σε Linux χρησιμοποιώντας Wine. Η Luna έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την κοινότητα ανοιχτού κώδικα γύρω από την Proton. Αυτός ο ρόλος θα δεσμεύσει τον κώδικα σε έργα ανοιχτού κώδικα, όπως το Proton και το Wine, επιδιώκοντας την εκτέλεση παιχνιδιών με σταθερό και αποδοτικό τρόπο».

Εάν η Amazon επενδύσει στην Proton και η πιθανή νέα της ομάδα παρέχει ενημερώσεις κώδικα ανάντη σε αυτά τα έργα ανοιχτού κώδικα, θα μπορούσε να σημαίνει πολλά για τη Valve που θα έβλεπε επιτάχυνση συμβατότητα εντός παιχνιδιού με το Steam Deck και το SteamOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *