Η Apple φέρεται να πρόκειται να κατασκευάσει περισσότερα από τα δικά της τσιπ

Η Apple φέρεται να πρόκειται να κατασκευάσει περισσότερα από τα δικά της τσιπ

H Apple εργάζεται για τον σχεδιασμό περισσότερων  τσιπ εσωτερικά, με την εταιρεία να λέγεται ότι ιδρύει ένα νέο γραφείο με στόχο την αντικατάσταση στοιχείων που η Apple προμηθεύεται αυτήν τη στιγμή από την Broadcom και τη Skyworks.

Το νέο γραφείο λέγεται ότι βρίσκεται στα αρχικά του στάδια, αλλά τελικά θα επικεντρωθεί σε «ασύρματα ραδιόφωνα, ολοκληρωμένα κυκλώματα ραδιοσυχνοτήτων και ένα ασύρματο σύστημα σε ένα τσιπ», εκτός από «ημιαγωγούς για σύνδεση με Bluetooth και Wi-Fi », Bloomberg λέει το.

Ενώ τα SoC της σειράς A και της σειράς M που περιέχουν την CPU και την GPU για τα iPhone και Mac της Apple τραβούν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, υπάρχουν τόνοι πρόσθετων τσιπ μέσα σε αυτές τις συσκευές, που χειρίζονται πράγματα όπως διαχείριση ενέργειας, συνδεσιμότητα USB, ασύρματη φόρτιση και περισσότερο. Σύμφωνα με τα έγγραφα του  iFixiti   Phone 13 pro ,  η Skyworks και η Broadcom παρέχουν ένα σημαντικό μέρος των κυκλωμάτων τρίτων κατασκευαστών του iPhone – μέρη που η Apple, φαίνεται, θα προτιμούσε να σχεδιάσει μόνη της για να δημιουργήσει πιο εξατομικευμένες λύσεις για το υλικό της.

Ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα τσιπ τρίτων κατασκευαστών είναι το μόντεμ του iPhone, το οποίο κατασκευάζεται επί του παρόντος από την Qualcomm (αλλά στο παρελθόν είχε αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής μάχης πολλών ετών που οδήγησε την Apple να μεταβεί για λίγο στη χρήση εξαρτημάτων Intel). Η Apple δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες της να αναπτύξει τα δικά της τσιπ 5G αντί να πληρώνει για τα τσιπ της Qualcomm: η εταιρεία αγόρασε την επιχείρηση μόντεμ smartphone της Intel το 2019 για περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια και λέγεται ότι θέλει να μεταβεί στο δικό της οικιακά μόντεμ για το iPhone ήδη από το 2023.

Το γεγονός ότι η Apple θέλει να δημιουργήσει περισσότερα από τα δικά της τσιπ μπορεί να μην αφορά απλώς την άσκηση μεγαλύτερου επιπέδου ελέγχου και ενσωμάτωσης υλικού, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι καλύτερος χειρισμός της προμήθειας ανταλλακτικών . Αυτή τη στιγμή, η Apple αισθάνεται ήδη τον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έλλειψης chip με προβλήματα προμήθειας ανταλλακτικών από προμηθευτές όπως η Broadcom, που ανάγκασε την Apple να περικόψει τους κατασκευαστικούς της στόχους τον Οκτώβριο. Η κατασκευή των δικών της τσιπ θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να μετριάσει ορισμένα από αυτά τα προβλήματα στο μέλλον, με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να συνεργάζεται καλά με τους κατασκευαστές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *