Η Google φέρεται να βρίσκεται υπό έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τις μαύρες εργάτριες

Η Google φέρεται να βρίσκεται υπό έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τις μαύρες εργάτριες

Το Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια (DFEH) εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η Google συμπεριφέρεται στις μαύρες γυναίκες υπαλλήλους της, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Η έκθεση αναφέρει ότι η ρυθμιστική αρχή έκανε ερωτήσεις στους υπαλλήλους σχετικά με την παρενόχληση και τις διακρίσεις, αφού έλαβε επίσημες καταγγελίες.

Η έκθεση δεν κάνει καμία αναφορά στο DFEH που απήγγειλε κατηγορίες κατά της Google όπως έκανε με την Activision Blizzard και λέει ότι οι συνεντεύξεις που διεξάγονται δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η Google θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες.

Σύμφωνα με έκθεση, οι μαύρες εργάτριες αποτελούν περίπου το 1,8 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της και αποχώρησαν από την εταιρεία με ποσοστό υψηλότερο από το κανονικό. .

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια μήνυση που ασκήθηκε κατά της Google από τέσσερις πρώην γυναίκες υπαλλήλους στην οποία ισχυρίζονται ότι λάμβαναν χαμηλότερα μπόνους και μισθούς από τους άντρες. Η εταιρεία έγινε επίσης πρωτοσέλιδο αφού η ηθικολόγος της τεχνητής νοημοσύνης Timnit Gebru ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε αντίποινα και απολύθηκε επειδή ζήτησε από την εταιρεία να είναι πιο διαφανής με τη διαδικασία έκδοσης χαρτιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *