Τα Windows 11 θα μπορούσαν να λάβουν περισσότερες αλλαγές σχεδιασμού χωρίς αντίκτυπο στην απόδοση

Τα Windows 11 θα μπορούσαν να λάβουν περισσότερες αλλαγές σχεδιασμού χωρίς αντίκτυπο στην απόδοση

H Microsoft έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για το επόμενο μεγάλο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Windows 11 22H2”, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το φθινόπωρο του 2021. Ως μέρος της έκδοσης 22H2 των Windows 11, η Microsoft σχεδιάζει να βελτιώσει την υπάρχουσα διεπαφή του λειτουργικού συστήματος φέρνοντας το Mica+Fluent σε περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιώντας διαφορετικά πλαίσια.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, το Fluent Design είναι μια γλώσσα σχεδιασμού μέρος των Windows 11 και των Windows 10 και περιλαμβάνει το φως και το βάθος για να απομακρυνθεί από την επίπεδη εμφάνιση των Windows 8. Έρχεται με υλικά σχεδιασμού όπως το “Acrylic” που είναι ένα ημιδιαφανές υλικό για μενού, φόντο διαλόγου ή ολόκληρο το παράθυρο εφαρμογής.

Με τα Windows 11, η Microsoft προσθέτει ένα νέο σχεδιαστικό υλικό στην οικογένεια Fluent Design Language. Το υλικό ονομάζεται “Mica” και είναι ένα ημιδιαφανές εφέ θολώματος που επιτρέπει στην ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας να λάμπει μέσα από τα παράθυρα της εφαρμογής. Κατά κάποιο τρόπο, είναι παρόμοιο με το Acrylic Blur ή το Aero Glass των Windows 7.

Tο εφέ διαφάνειας του Mica μειώνεται αυτόματα στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ή εάν η συσκευή είναι αργή/παλαιωμένη. Αν και είναι ένα ημιδιαφανές εφέ, το Mica είναι μια λεπτή αλλαγή και δοκιμάζει μια φορά την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας για να δημιουργήσει την οπτικοποίησή της, επομένως είναι πιο γρήγορη από το ακρυλικό υλικό.

Προς το παρόν, το Mica των Windows 11 δεν λειτουργεί με όλες τις σύγχρονες εφαρμογές, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα. Σύμφωνα με νέες αναφορές που εντοπίστηκαν στις εκδόσεις προεπισκόπησης των Windows 11 (Δόμηση 22509 ή νεότερη έκδοση), η Microsoft σχεδιάζει να επεκτείνει το Mica στο “FrameHostTitlebar” των σύγχρονων εφαρμογών ή ακόμα και των εφαρμογών παλαιού τύπου.

Το Mica είναι ήδη παρόν σε βασικές εφαρμογές, ορισμένα σύγχρονα προγράμματα δεν μπορούν να επωφεληθούν από το Mica στη δημιουργία παραγωγής.

Η Microsoft φαίνεται τώρα να δοκιμάζει τη σημαία “MicaBackdropInApplicationFrameHostTitlebar”, η οποία έχει εντοπιστεί σε νεότερες εκδόσεις.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η σημαία προσθέτει το εφέ Mica των Windows 11 στη γραμμή τίτλου εφαρμογών όπως το Feedback Hub. Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό, δεδομένου ότι οι χρήστες θα λάβουν επιπλέον  διεπαφή χωρίς να κάνουν λήψη ενημερώσεων από το Microsoft Store.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *