Οι Δημοκρατικοί πιέζουν την Amazon για λεπτομέρειες σχετικά με τους θανάτους σε αποθήκη από ανεμοστρόβιλο

Οι Δημοκρατικοί πιέζουν την Amazon για λεπτομέρειες σχετικά με τους θανάτους σε αποθήκη από ανεμοστρόβιλο

Γερουσιαστές και εκπρόσωποι της Βουλής, συμπεριλαμβανομένης της Γερουσιαστής Elizabeth Warren και της βουλευτής Cori Bush, έστειλαν επιστολή στην Amazon ρωτώντας εάν οι πολιτικές της εταιρείας έπαιξαν ρόλο στον θάνατο έξι εργαζομένων μετά από ανεμοστρόβιλο που έπληξε μια αποθήκη στο Ιλινόις νωρίτερα αυτό το μήνα. Ένα ακραίο καιρικό συμβάν στις 10 Δεκεμβρίου οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων σε όλη τη Μεσοδυτική. Το κέντρο εκπλήρωσης καταστράφηκε στο περιστατικό.

Στην επιστολή,  οι Δημοκρατικοί νομοθέτες ισχυρίζονται ότι «η Amazon θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων τόσο σε καθημερινές καταστάσεις όσο και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» και ότι το περιστατικό «ταίριαζε σε ένα ευρύτερο σχέδιο». Η ομάδα ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Andy Jassy και τον εκτελεστικό πρόεδρο Jeff Bezos εάν οι «πολιτικές της Amazon μπορεί να συνέβαλαν σε αυτήν την τραγωδία». 

Οι γερουσιαστές και οι εκπρόσωποι ζητούν λεπτομέρειες για τις πολιτικές ασφαλείας της Amazon και πληροφορίες για τους εργαζόμενους στο κέντρο εκπλήρωσης την ημέρα του συμβάντος. Θέλουν επίσης να μάθουν εάν η εταιρεία είπε στους εργαζόμενους να παραμείνουν στην αποθήκη ενόψει μιας προειδοποίησης ανεμοστρόβιλου. Η ομάδα — η οποία περιλαμβάνει τους εκπροσώπους Alexandria Ocasio-Cortez και Ilhan Omar, και τους γερουσιαστές Bernie Sanders και Ed Markey — ζήτησε απάντηση έως τις 3 Ιανουαρίου.

Οι νομοθέτες εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τα αναφερόμενα σχέδια της Amazon να επαναφέρει την απαγόρευση κατά των εργαζομένων που χρησιμοποιούν τηλέφωνα στον όροφο της αποθήκης. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τηλέφωνα. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν πρόσβαση στις συσκευές τους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ασφαλείας και να παραμένουν σε επαφή κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *