Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, ήθελε αρχικά να ονομάσει την Cortana ως «Bingo»

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, ήθελε αρχικά να ονομάσει την Cortana ως «Bingo»

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με την Alice Newton Rex των Big Bets, ο Sandeep Paruchuri, πρώην διευθυντής προϊόντων της Microsoft αποκάλυψε κάτι ενδιαφέρον σχετικά με τον πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer.

Προφανώς, το πρώην αφεντικό της Microsoft είχε στο μυαλό του ένα διαφορετικό όνομα για την Cortana καθώς ήθελε να ονομάσει τον εικονικό βοηθό ως “Bingo”. Ο Paruchuri πρόσθεσε επίσης ότι ο Ballmer ήθελε να δώσει έμφαση στη μάρκα Microsoft και για την Cortana.

Ο Μπάλμερ είχε κακή άποψη του προϊόντος

Ήθελε το όλο θέμα να είναι επώνυμο της Microsoft. Και μετά το δώρο του αποχωρισμού ήταν να προσπαθήσει να το ονομάσει σε Bingo.

Δεν ξέρουμε ακριβώς γιατί ο Ballmer είχε ένα τέτοιο όνομα στο μυαλό του, και μάλλον δεν είναι καλό να μαντέψει κανείς.

Η Cortana ονομάστηκε έτσι καθώς είναι η εικονική σύντροφος AI για τον Halo, κύριο πρωταγωνιστή του Master Chief. Αυτή ήταν η κύρια ιδέα εκείνη την εποχή πίσω από το παρατσούκλι που έλαβε η Cortana καθώς θα χρησίμευε ως βοηθός φωνής και για τους χρήστες Windows Phone.

Στην πραγματικότητα, το όνομα είχε απήχηση στους ανθρώπους τόσο πολύ που υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία  στο φόρουμ υποστήριξης των Windows Phone για να διατηρηθεί.

Ενώ βρισκόμαστε σε αυτό το θέμα, μια αναφορά πέρυσι πρότεινε ότι η Microsoft ήθελε να μετονομάσει την Cortana σε Microsoft 365 Assistant. Ωστόσο, αν και η Microsoft αναγνωρίζει ήδη τον εικονικό βοηθό ως τον “προσωπικό βοηθό παραγωγικότητας του χρήστη στο Microsoft 365”, το όνομα Cortana παραμένει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *