Η επερχόμενη λειτουργία ομάδων WhatsApp θα μπορούσε να είναι μια πιθανή σωτηρία

Η επερχόμενη λειτουργία ομάδων WhatsApp θα μπορούσε να είναι μια πιθανή σωτηρία

Με την πάροδο των ετών, η WhatsApp έχει προσθέσει αρκετές λειτουργίες που βοηθούν τους διαχειριστές των ομάδων WhatsApp να εποπτεύουν καλύτερα τις ομάδες τους. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τον περιορισμό της δυνατότητας μη μελών να στέλνουν μηνύματα στην ομάδα και τον αποκλεισμό απείθαρχων μελών. Τώρα, φαίνεται ότι ο πελάτης ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook εργάζεται σε μια άλλη λειτουργία που ήταν στη λίστα επιθυμιών πολλών διαχειριστών ομάδων.

Το  WhatsApp είναι πιθανό να δώσει στους διαχειριστές της ομάδας τη δυνατότητα να διαγράφουν μηνύματα που αποστέλλονται από άλλα μέλη της ομάδας. Για να καταλάβετε γιατί είναι τόσο μεγάλη υπόθεση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους τρέχοντες περιορισμούς του WhatsApp σε σχέση με τα ομαδικά μηνύματα.

Το WhatsApp επιτρέπει επί του παρόντος μόνο στον αρχικό αποστολέα του μηνύματος τη δυνατότητα να διαγράψει τα μηνύματά του. Το WhatsApp επίσης δεν επιτρέπει τη διαγραφή αυτών των μηνυμάτων μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα από την αποστολή τους — ακόμη και από τον αρχικό αποστολέα. Η μόνη επιλογή που απομένει στον αποστολέα είναι να επιλέξει την επιλογή “διαγραφή για μένα”. Αυτό, ωστόσο, αφαιρεί μόνο το μήνυμα από το τηλέφωνό τους, ενώ είναι ορατό στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν στο μέλλον. Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δημοσιεύτηκε  υποδεικνύει ότι οι διαχειριστές της ομάδας WhatsApp θα μπορούν τελικά να διαγράψουν μηνύματα που δημοσιεύτηκαν από άλλα μέλη της ομάδας. Το στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ένα κείμενο που λέει: “Αυτό διαγράφηκε από έναν διαχειριστή”, στη θέση του αρχικού μηνύματος – υποδεικνύοντας ότι το WhatsApp βρίσκεται στα πρώτα στάδια δοκιμής αυτής της λειτουργίας για ορισμένους δοκιμαστές alpha.

Μια πιθανή σωτηρία;

Η προσθήκη αυτής της δυνατότητας – μαζί με το υπάρχον σύνολο εργαλείων εποπτείας περιεχομένου – είναι πιθανό να βοηθήσει το WhatsApp να αποβάλει την ετικέτα του ως εστία ψεύτικων ειδήσεων.  

Οι ανεξέλεγκτοι προωθητές του WhatsApp έχουν κατηγορηθεί για πολλά φρικτά περιστατικά σε όλο τον κόσμο – ιδιαίτερα στην Ινδία – όπου ανεξέλεγκτες φήμες έχουν οδηγήσει σε πολλαπλές υποθέσεις λιντσαρίσματος και δικαιοσύνης όχλου. Το ίδιο το γεγονός ότι αυτό το χαρακτηριστικό έχει τη δυνατότητα να σώσει ζωές είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να κυκλοφορήσει αυτό το χαρακτηριστικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δυστυχώς, με τη δυνατότητα να έχει φτάσει ακόμη σε μία από τις εκδόσεις beta του WhatsApp, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο πριν φτάσει τελικά η δυνατότητα διαγραφής ομαδικών μηνυμάτων WhatsApp σε μια σταθερή έκδοση της εφαρμογής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *