Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Firefox 95 διορθώνουν σφάλματα κατάρρευσης των Windows και ένα από αυτά σχετίζεται με επεξεργαστές AMD

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Firefox 95 διορθώνουν σφάλματα κατάρρευσης των Windows και ένα από αυτά σχετίζεται με επεξεργαστές AMD

Οι δύο νεότερες εκδόσεις καναλιών κυκλοφορίας της Mozilla για τον Firefox 95 έχουν διορθώσει ορισμένα σφάλματα και μερικά από αυτά σχετίζονται με σφάλματα στα Windows.

Ο Firefox 95.0.1 διορθώνει, μεταξύ άλλων, «ένα συχνό crash τερματισμού λειτουργίας των Windows». Το σφάλμα παρακολουθήθηκε από τη Mozilla με αναγνωριστικό 1738984. Η συντριβή αναφέρθηκε ως:

Τερματισμός λειτουργίας στο βήμα της εφαρμογής τερματισμού. Κάτι μπλοκάρει το κύριο νήμα.

Οι άνθρωποι που εργάζονταν για το σφάλμα παρατήρησαν ότι υπήρξε μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των περιστατικών πρόσφατα – παρόλο που αυτό το ζήτημα δεν ήταν από μόνο του εντελώς νέο – αναγκάζοντάς τους να ενεργήσουν γρήγορα.

Ο Randell Jesup στο φόρουμ αναφοράς σφαλμάτων του Firefox γράφει:

Ο όγκος αυξήθηκε από 500-1000/ημέρα σε πολλές χιλιάδες ανά ημέρα γύρω στις 26 Οκτωβρίου περίπου. Ακούσαμε ότι υπήρχε μια ενημέρωση των Windows εκείνη την εποχή. Ωστόσο, υπάρχουν σφάλματα στα win7/8/10 και 11. Μόνο η πιο κοινή υπογραφή για αυτό το ζήτημα είχε 16000 σφάλματα τις τελευταίες 7 ημέρες και περίπου το 1/4 από τις κορυφαίες 50 υπογραφές σφαλμάτων είναι από αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου του # 2.

Ο όγκος είχε ανέβει από τα χαμηλά 100 (από τις διάφορες υπογραφές) στο επίπεδο 500-1000 από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Η πιο πρόσφατη έκδοση 95.0.2 του Firefox επιδιορθώνει επίσης ένα πρόβλημα σφάλματος κατά το οποίο το πρόγραμμα περιήγησης θα διακοπεί σε παλαιότερες CPU που βασίζονται σε AMD Bobcat. Το αρχείο καταγραφής αλλαγών αναφέρει:

Αντιμετωπίζει συχνά σφάλματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με επεξεργαστές “Bobcat” της σειράς C/E/Z που εκτελούνται σε Windows 7, 8 και 8.1.

Για όσους δεν θυμούνται, το Bobcat ήταν μια αρχιτεκτονική σχεδιασμένη από την AMD για λύσεις χαμηλής κατανάλωσης σε αντίθεση με τους πυρήνες Bulldozer της AMD. Αυτοί οι επεξεργαστές χρησιμοποιούνται σπάνια στις μέρες μας, αλλά ήταν αρκετά διαδεδομένοι σε φορητούς υπολογιστές εισαγωγικού επιπέδου πριν από μερικά χρόνια. Οι πυρήνες Jaguar που προέρχονται από το Bobcat τροφοδοτούσαν το Sony PlayStation 4 και το Xbox One.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *